Червоного соусу за цим рецептом - простого, ароматного, густого і дуже смачного - цілком достатньо для великої піци.
Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
Швидко довівши до кипіння трохи води, опускаємо в неї хрестоподібно надрізавши зверху, біля плодоніжки, помідори, через 20-30 секунд на них починає тріскатися шкірка - обливатися холодною водою і цю шкірку легко знімаємо.
Крупно нарізавши, перетворюємо помідори з допомогою блендера в кашку.
У невеликій каструлі, після закипання кашки, залишаємо її википати на слабкому вогні, часто помішуючи лопаткою, щоб маса не приварювалась до стінок і дна. Накриваємо сіткою - навіть на такому малому вогні помідори часто «стріляють» гарячими краплями.
Цибулю, нашатковану дрібними кубиками, на розігрітій середнім вогнем сковороді з олією 9-10 хвилин доводимо до прозорості і золотистого відтінку, помішуючи час від часу, перекладаємо до помідорів. Додаємо цукор, сіль, базилік, орегано.
Соус до необхідної густоти випаровується 30-40 хвилин. Коли охолоне - можна намазувати на підготовлювану піцу.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: