стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Червоний соус для піци



Червоний соус для піци

Червоний соус для піци
автор рецепта Автор: Люба
кухня Кухня: Італійська



Червоного соусу за цим рецептом - простого, ароматного, густого і дуже смачного - цілком достатньо для великої піци.

Вам знадобиться:

  • 2 стиглих великих помідори
  • 1-2 середніх зубчики часнику
  • 1 середня цибулина
  • 2-3 дрібки солі
  • 1 ч. ложка цукру
  • неповна ч. ложка сушеного орегано
  • половинка ч. ложки базиліка сушеного (або декілька листочків свіжого)
  • 1-1,5 ст. ложки олії

Спосіб приготування:
Швидко довівши до кипіння трохи води, опускаємо в неї хрестоподібно надрізавши зверху, біля плодоніжки, помідори, через 20-30 секунд на них починає тріскатися шкірка - обливатися холодною водою і цю шкірку легко знімаємо.

Крупно нарізавши, перетворюємо помідори з допомогою блендера в кашку.

У невеликій каструлі, після закипання кашки, залишаємо її википати на слабкому вогні, часто помішуючи лопаткою, щоб маса не приварювалась до стінок і дна. Накриваємо сіткою - навіть на такому малому вогні помідори часто «стріляють» гарячими краплями.

Цибулю, нашатковану дрібними кубиками, на розігрітій середнім вогнем сковороді з олією 9-10 хвилин доводимо до прозорості і золотистого відтінку, помішуючи час від часу, перекладаємо до помідорів. Додаємо цукор, сіль, базилік, орегано.

Соус до необхідної густоти випаровується 30-40 хвилин. Коли охолоне - можна намазувати на підготовлювану піцу.
Смачного!