стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Шоколадне желе



Шоколадне желе

Шоколадне желе
автор рецепта Автор: Віка



Вам знадобиться для шоколадного желе:

  • 2 ст.л. желатину
  • 150 г шоколаду (чорний чи молочний)
  • 3/4 склянки молока
  • 4 ст.л. цукру
  • 1 ч.л. ваніліну

Спосіб приготування шоколадного желе:
Желатин заливаємо охолодженою кип'яченою водою і на 1-2 години ставимо в холодильник.

Шоколад дрібно ламаємо, кладемо в молоко разом з цукром, помішуючи, розчиняємо на повільному вогні.

В отриману суміш додаємо трохи ваніліну і заздалегідь підготовлений желатин.

Доводимо суміш до кипіння, знімаємо з вогню і виливаємо у форму. Я брала просто глибоку чашку.

Ставимо в холодильник до застигання, приблизно на 2-3 години.

Після того як желе застигло, я поставила тарілку з ним в каструлю з гарячою водою для того, щоб воно легко відійшло від країв і виклала на тарілку, зверху трохи прикрасила, як говоритися, тим що було в запасі. Шоколадне желе готове.
Смачного!