стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Вино з чорної смородини



Вино з чорної смородини

Вино з чорної смородини
автор рецепта Автор: Ігор
кухня Кухня: Українська



Вам знадобиться для вина з чорної смородини:

  • Закваска з малини:
  • 1/2 склянки малини
  • 2 ст.л. цукру
  • Вино:
  • 1 л ягідного соку
  • 1 л води
  • 200 г цукру (1 захід)
  • 150 г цукру (2 захід)
  • 100 г цукру (3 захід)

Спосіб приготування вина з чорної смородини:
Закваска: 1/2 склянки м'ятої малини і 2 ст.л. цукру змішати на блюдечку і поставити в тепле місце (краще на сонце). Залишити на 2-3 дні, щоб все забродило.

В 3-х літровій банці або бутлі змішати 1 літр ягідного соку і 1 літр води. Додати 200 цукру і малинову закваску. Розмішати, поставити водяний затвор або одягнути на шийку чисту медичну гумову рукавичку.

Поставити вино в тепле місце, краще на сонце. Коли рукавичка надуется, проколоти тоненькою голочкою 2-3 дірочки, щоб виходив газ, а повітря не потрапляло. Вино буде бродити в перший захід близько 3 тижнів.

Коли рукавичка опаде, додати ще 150 г цукру і знову поставити бродити (2 захід). Те ж саме проробити в третій раз. Якщо вино перестала бродити (рукавичка більше не надувається), вино процідити через марлю або дрібне сито.

За бажанням можна закріпити вино горілкою: на 3 л вина - 50-100 мл горілки. Горілка припинить процес бродіння.

Через тиждень ще раз процідити вино (щоб позбавитися від осаду на дні). Так вино стане прозорим. Вино з чорної смородини готове.
Смачного!