Вам знадобиться для вина з чорної смородини:
Спосіб приготування вина з чорної смородини:
Закваска: 1/2 склянки м'ятої малини і 2 ст.л. цукру змішати на блюдечку і поставити в тепле місце (краще на сонце). Залишити на 2-3 дні, щоб все забродило.
В 3-х літровій банці або бутлі змішати 1 літр ягідного соку і 1 літр води. Додати 200 цукру і малинову закваску. Розмішати, поставити водяний затвор або одягнути на шийку чисту медичну гумову рукавичку.
Поставити вино в тепле місце, краще на сонце. Коли рукавичка надуется, проколоти тоненькою голочкою 2-3 дірочки, щоб виходив газ, а повітря не потрапляло. Вино буде бродити в перший захід близько 3 тижнів.
Коли рукавичка опаде, додати ще 150 г цукру і знову поставити бродити (2 захід). Те ж саме проробити в третій раз. Якщо вино перестала бродити (рукавичка більше не надувається), вино процідити через марлю або дрібне сито.
За бажанням можна закріпити вино горілкою: на 3 л вина - 50-100 мл горілки. Горілка припинить процес бродіння.
Через тиждень ще раз процідити вино (щоб позбавитися від осаду на дні). Так вино стане прозорим. Вино з чорної смородини готове.
Смачного!