стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Виноградне вино



Виноградне вино

Виноградне вино
автор рецепта Автор: Ліля
кухня Кухня: Українська



Вам знадобиться для виноградного вина:

  • Виноград технічних сортів, у мене сорт Ізабелла
  • цукор

Спосіб приготування виноградного вина:
Готуємо сусло:
Мити виноград для вина не можна, тому що на його поверхні знаходяться винні дріжджі. Обірвіть всі ягідки в емальований посуд, та що б не потрапляли недозрілі ягідки.

Руками стискайте,тисніть всі ягідки, що практично всі були луснувшими. До сусла додайте цукор, з розрахунку 50гр цукру на 1 літр сусла. Накрийте кришкою і поставте в тепле місце для бродіння на п'ять днів. Щоранку перемішуйте сусло. Виноград підніметься вгору, через п'ять днів, віддавши нам, весь свій сік.

Тепер через трубочку акуратно зцідіть в скляну посудину сік. До полученого соку треба додати цукор з розрахунку близько 250гр. на 1 літр. соку, з урахуванням того, що ви поклали в сусло.

Дуже важливо знати, що від кількості цукру залежить міцність вина. Чим більше цукру, тим міцніше вино.

Попередньо цукор розчиніть у невеликій кількості соку і влийте в посудину, в якій буде бродити вино. Наповніть соком банку не доходячи до самого верху, вільне місце необхідно для бродіння.

Дуже важливим при виготовленні вина, не допустити потрапляння повітря в посудину з майбутнім вином.

Для цього треба поставити водяний затвор, у мене спеціальна кришка, продаються у магазинах.

Закриваєте цією кришкою, наливаєте трохи води в неї і залишаєте вино на 21 день для бродіння. Також в приміщенні повинна бути температура повітря 20гр. оптимальна для вина.

Через 21 день, також акуратно, через трубочку розлийте вино в пляшки, в яких ви будете зберігати вино.

Закупорьте вино. Ну а тепер залишилася остання операція, освітлення вина.

Я знайшла для себе найкращий і простий спосіб. Нагріваю вино до 40гр і різко охолоджую. Мені в цьому завжди допомагає природа. Коли я розливаю готове вино, починаються перші морозики, ось і виставляю нагріте вино на вулицю, як воно досить захолоне, опускаю горлечком у віск чи парафін і залишаю в темному прохолодному місці на зберігання. Повністю вино дозріває через 40 днів, чим більше воно стоїть, тим краще його смак.

Ось моя технологія приготування вина, ні разу мене не підвела, завжди виходив гарний результат. Вино ніжне, ароматне та смачне. Виноградне вино готове.
Смачного!