Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
За всіма правилами варимо бульйон, поклавши в каструлю з 3 л води м'ясо, по одній цибулині і моркві, розрізаних на 3-4 частини. Можна додати кілька горошин перцю.
У нас достатньо часу не поспішаючи приготувати супову базу - простіше кажучи, зажарку.
Дрібно-дрібно шаткуємо цибулю і моркву. Добре нагріваємо сковороду, даємо олію, даємо йому прогрітися, викладаємо цибулю і моркву, відразу перемішуємо і переводимо на маленький вогонь, на якому і тримаємо сковороду хвилин 20-30, поки цибуля не стане прозорою, а морква - м'якою. Весь цей час часто помішуємо зажарку.
Додаємо в сковороду томатну пасту, помішуючи, даємо закипіти, тушкуємо на невеликому вогні під кришкою 5 хвилин і вимикаємо вогонь.
Ковбасу і м'ясні делікатеси, які ми маємо намір покласти в солянку, нарізаємо так, як подобається: тонкими скибочками, великою «локшиною» або кубиками. Так само нарізаємо солоні (або мариновані) огірки. Маслини ділимо на тонкі кружальця, прибираючи кісточки.
Каперси краще попередньо вимочити в холодній воді, особливо, якщо ми купили банку цих бутончиків, замаринованих в оцті без оливкової олії. А потім - подрібнити.
З готового бульйону виймаємо м'ясо і нарізаємо його так само, як все інше. Бульйон проціджуємо і знову ставимо на вогонь, чекаємо закипання, викладаємо зажарку, потім огірки та м'ясні продукти, лавровий лист. Даємо тихо покипіти під кришкою 5-10 хвилин.
Пробуємо на сіль, не забуваючи про те, що ще будемо додавати солоні каперси. Кладемо в суп шматочок вершкового масла завбільшки з волоський горіх, вимикаємо вогонь і накриваємо каструлю складеним рушником на 10-15 хвилин.
Перед подачею насипаємо в тарілки рубану зелень, трохи каперсів, кружечки маслин або оливок, четвертинки скибочок лимона. Наливаємо гарячу солянку і не забуваємо про сметану. Тепер Ви знаєте як готувати солянку.
Варіанти:
Можна варити солянку і з картоплею, але тоді треба відразу опустити картопляні кубики в киплячий проціджений бульйон, поварити хвилин 10 - і тільки потім закладати зажарку і все інше.
Можна злегка обсмажити всі м'ясні продукти перед закладкою в бульйон, і огірки - теж.
Ще хороший варіант - додати огірки в зажарку, дати зтушитись разом з томатною пастою. Вони набувають гарний смак.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: