Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
Якщо сухариків у нас немає - нарізаємо хліб кубиками і ставимо в духовку підсушитися при малій температурі і злегка підрум'янитися. Періодично заглядаємо в духовку, щоб не дати підгоріти.
Бульйон, звичайно, можна розвести з кубика, але, погодьтеся, це має мало спільного зі справжнім бульйоном. Краще зварити куряче м'ясо - це займає небагато часу.
На помідорах робимо надрізи кінчиком ножа, обдаємо в друшляку окропом, знімаємо шкірку. Ділимо надвоє, видаляємо насіння і нарізаємо скибочками.
Подрібнюємо часник і трохи потолчем з сіллю, щоб вийшла кашка. У сковороді або товстостінній каструлі на середньому вогні розігріваємо оливкову олію, кладемо часникову кашку, посипаємо перцем і смажимо, помішуючи, на маленькому вогні 2-4 хвилини. Додаємо помідори, після закипання даємо зтушитись ще 2-3 хвилини.
Заливаємо курячий або овочевий бульйон, додаємо 1,5-2 склянки гарячої води. Як тільки суп закипить - знімаємо з вогню, накриваємо кришкою, зверху - складеним кухонним рушником. Суп повинен настоятися близько години.
Якщо ми впевнені, що суп з'їдять відразу - то перед подачею ставимо каструлю на вогонь, кладемо в неї сухарики, перемішуємо, як тільки суп розігріється, а сухарики почнуть розм'якати - знімаємо і розливаємо по тарілках.
Або доводимо суп до кипіння, розливаємо потрібну кількість порцій, розкладаємо по тарілках сухарики і даємо злегка розм'якнути, після чого запрошуємо їдців за стіл.
Ароматна легка юшка навряд чи залишиться в тарілках - зазвичай її з'їдають дочиста. Суп з сухариками готовий.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: