Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
Молоду картоплю можна не чистити, а просто добре вимиємо щіткою.
Корінь пастернаку чистимо і миємо, обсушуємо і натираємо на дрібній тертці. На ній же натираємо цибулю і часник. Чебрець дрібно рубаємо.
Миску застилаем марлею, натираємо в неї картоплю. Дрібно - якщо хочимо більш щільні оладки, і крупно - якщо нам подобаються «мереживні». Сюди ж кладемо цибулю і пастернак, скручуємо марлю і сильно віджимаємо сік. Тоді оладки не розваляться.
Розбиваємо яйце, солимо і перчимо масу за смаком, додаємо рубану зелень, добре вимішуємо і починаємо смажити.
Олії повинно бути достатньо, 2-3 мм на дні сковороди. Розігріваємо на сильному вогні, переводимо регулятор і смажимо з кожного боку по 2-3 хвилини - на вогні між сильним і середнім. До речі: викладаючи ложкою оладки на сковорідку, обов'язково робимо їх більш плоскими і тонкими.
Викладаємо оладки на складені в 3-4 шари паперові рушники, які вберуть надлишки олії.
Щоб урізноманітнити смак картопляних оладок, можна додавати в них замість пастернаку кабачок, ямс - солодка картопля, моркву, селеру і навіть яблука. І будь-яку зелень за смаком.
Подаємо картопляні оладки з густою сметаною. Хороший компаньйон до картопляним оладок - овочевий салат. Картопляні оладки з пастернаком готові.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: