Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
Починаємо підготовку з курячих шлуночків - все-таки варитися їм потрібно від 40 хвилин до 1,5 годин - в залежності від якості. Але попередньо віддераєм з них внутрішню жовту плівку (якщо купили нечищені) і як слід промиваєм. Кладемо в киплячу воду, в яку додаємо кілька горошин перцю і одну крупно нарізану моркву. Після закипання варимо на малому вогні.
Якщо вирішили робити начинку з серця - його спочатку треба промити, потримати годину-півтори в холодній воді, щоб зійшла вся кров, і потім ще варити приблизно 1,5 години.
Готовий субпродукт нарізаємо і пропускаємо через м'ясорубку.
Чистимо і дрібно шаткуємо цибулю і моркву. Обсмажуємо на середньому вогні в сковороді з невеликою кількістю олії. Можна додати в готову піджарку пару столових ложок вершкового масла, щоб начинка була соковитіше.
З'єднуємо подрібнені шлуночки чи серце з піджаркою, додаємо зелений горошок, солимо і перчимо по смаку, перемішуємо. Можна додати улюблені трави, наприклад, прованські.
Картоплю чистимо і відварюємо. Залишивши в каструлі трохи картопляного відвару, звичним нам способом робимо пюре, додаємо вершкове масло (не обов'язково, смачно і без нього), білок яйця, борошно, вимішуємо. Даємо трохи охолонути, щоб не обпекти руки.
Викладаємо пюре на лист харчової плівки - прямокутником, завтовшки приблизно 2 см. Рівним шаром кладемо начинку. За допомогою плівки згортаємо рулет. До речі, це зручніше робити прямо у формі для запікання або на деку, попередньо змащеній олією. Тоді рулет точно не розвалиться при перенесенні.
Рулет розміщеєм швом вниз, змащуємо поверхню розбовтаним виделкою яєчним жовтком. І ставимо в духовку, розігріту до 180-190С. Запікається він в середньому 30 хвилин - до того ступеня рум'яності, яка нам подобається. Картопляний рулет з начинкою з субпродуктів готовий.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: