стрілка навігації     стрілка навігації  Картопляний рулет з начинкою з субпродуктів



Картопляний рулет з начинкою з субпродуктів

Картопляний рулет з начинкою з субпродуктів
автор рецепта Автор: Вікторія



Вам знадобиться:

  • 5-7 картоплин
  • 2 ст. ложки вершкового масла (не обов'язково)
  • 0,5 склянки борошна
  • 1 яйце
  • сіль - за смаком
  • для начинки:
  • 300-350 г курячих шлунків або 1 свиняче чи теляче серце
  • 2 моркви
  • 1-2 цибулини
  • 1 маленька банка консервованого горошку (за бажанням)
  • сіль і мелений перець - за смаком
  • олія для смаження

Спосіб приготування:
Починаємо підготовку з курячих шлуночків - все-таки варитися їм потрібно від 40 хвилин до 1,5 годин - в залежності від якості. Але попередньо віддераєм з них внутрішню жовту плівку (якщо купили нечищені) і як слід промиваєм. Кладемо в киплячу воду, в яку додаємо кілька горошин перцю і одну крупно нарізану моркву. Після закипання варимо на малому вогні.

Якщо вирішили робити начинку з серця - його спочатку треба промити, потримати годину-півтори в холодній воді, щоб зійшла вся кров, і потім ще варити приблизно 1,5 години.

Готовий субпродукт нарізаємо і пропускаємо через м'ясорубку.

Чистимо і дрібно шаткуємо цибулю і моркву. Обсмажуємо на середньому вогні в сковороді з невеликою кількістю олії. Можна додати в готову піджарку пару столових ложок вершкового масла, щоб начинка була соковитіше.

З'єднуємо подрібнені шлуночки чи серце з піджаркою, додаємо зелений горошок, солимо і перчимо по смаку, перемішуємо. Можна додати улюблені трави, наприклад, прованські.

Картоплю чистимо і відварюємо. Залишивши в каструлі трохи картопляного відвару, звичним нам способом робимо пюре, додаємо вершкове масло (не обов'язково, смачно і без нього), білок яйця, борошно, вимішуємо. Даємо трохи охолонути, щоб не обпекти руки.

Викладаємо пюре на лист харчової плівки - прямокутником, завтовшки приблизно 2 см. Рівним шаром кладемо начинку. За допомогою плівки згортаємо рулет. До речі, це зручніше робити прямо у формі для запікання або на деку, попередньо змащеній олією. Тоді рулет точно не розвалиться при перенесенні.

Рулет розміщеєм швом вниз, змащуємо поверхню розбовтаним виделкою яєчним жовтком. І ставимо в духовку, розігріту до 180-190С. Запікається він в середньому 30 хвилин - до того ступеня рум'яності, яка нам подобається. Картопляний рулет з начинкою з субпродуктів готовий.
Смачного!