Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
Заливаємо желатин невеликою кількістю звичайної води.
Миску застилаем складеною вдвічі марлею, засипаємо частину малини, попрацюємо трохи товкачем або ще чим-небудь відповідним, щоб малина дала сік, і, піднявши та скрутивши марлю, видавимо сік. Нам знадобиться його від половини до трьох чвертей стакана, тобто 120-160 мл.
До соку додаємо півсклянки холодної води, засипаємо весь цукор - і на конфорку. Як тільки сироп закипить, відразу зменшуємо вогонь до малого і тримаємо на ньому, помішуючи, поки не побачимо, що весь цукор розчинився.
Всю малину зсипаєм в сироп і на тому ж вогні тримаємо ще 10 хвилин.
Додаємо набряклий желатин і продовжуємо помішувати, поки і він не розчиниться.
Знімаємо з вогню, даємо охолонути і ще теплим протираємо через сито.
Коли малина зовсім охолоне, збиваємо в піну два яєчних білка і додаємо в малину.
Вершки, які до того часу охолоджувалися, збиваємо, виливаємо в малину, і збиваємо все разом.
Залишилося розлити малиновий мус по формах, поставити в холодильник і почекати, поки мус застигне. Малиновий мус готовий.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: