стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Малиновий мус



Малиновий мус

Малиновий мус
автор рецепта Автор: Леся



Вам знадобиться:

  • 4 склянки свіжої малини (можна замороженої)
  • 0,75-1 стакан цукру
  • 1,5 склянки 30-33% вершків (370-380 мл)
  • 2 яєчних білка
  • півсклянки холодної води
  • 1 ст. ложка желатину

Спосіб приготування:
Заливаємо желатин невеликою кількістю звичайної води.

Миску застилаем складеною вдвічі марлею, засипаємо частину малини, попрацюємо трохи товкачем або ще чим-небудь відповідним, щоб малина дала сік, і, піднявши та скрутивши марлю, видавимо сік. Нам знадобиться його від половини до трьох чвертей стакана, тобто 120-160 мл.

До соку додаємо півсклянки холодної води, засипаємо весь цукор - і на конфорку. Як тільки сироп закипить, відразу зменшуємо вогонь до малого і тримаємо на ньому, помішуючи, поки не побачимо, що весь цукор розчинився.

Всю малину зсипаєм в сироп і на тому ж вогні тримаємо ще 10 хвилин.

Додаємо набряклий желатин і продовжуємо помішувати, поки і він не розчиниться.

Знімаємо з вогню, даємо охолонути і ще теплим протираємо через сито.

Коли малина зовсім охолоне, збиваємо в піну два яєчних білка і додаємо в малину.

Вершки, які до того часу охолоджувалися, збиваємо, виливаємо в малину, і збиваємо все разом.

Залишилося розлити малиновий мус по формах, поставити в холодильник і почекати, поки мус застигне. Малиновий мус готовий.
Смачного!