Форель - це смачно. Шампанське - ще б пак! Але форель в шампанському - це треба приготувати і, тільки спробувавши, зрозумієщ, навіщо їх з'єднують. Пропонований рецепт - один з нескладних варіантів цієї чудової страви.
Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
Очищену і вимиту форель обсушуємо паперовими рушниками, нарізаємо порційними шматками. Змішуємо сіль і коріандр і з усіх боків посипаємо шматки риби. Форму для запікання застилаєм фольгою, змащуємо вершковим маслом. Засипаємо дно рубаною зеленню петрушки і тархуна, викладаємо на неї форель. Поливаємо 3 ст. ложками розтопленого вершкового масла.
Ставимо форму на 5 хвилин в розігріту до 180С духовку. Потім поливаємо рибу половиною склянки шампанського і запікаємо ще 15-20 хвилин, кілька разів поливаючи форель соком що утворюється.
Робимо соус. На розігрітій сковороді розпускаємо 1 ст. ложку вершкового масла і на невеликому вогні 2-3 хвилини пасеруємо борошно. Вливаємо повний стакан (250 мл) шампанського, доводимо до кипіння і на слабкому вогні варимо соус 10 хвилин.
Готову форель викладаємо на блюдо і накриваємо фольгою і рушником, щоб не охолола.
З форми зливаємо сік, що утворився, проціджуємо і додаємо в соус. Помішуючи, випаровуємо соус, поки не залишиться приблизно 4 ст. ложки.
Відокремлюємо жовтки яєць, змішуємо з половиною чи трохи більше склянки шампанського, сметаною, вливаємо в соус. Вершкове масло що залишилося, яке ми заздалегідь нарізали маленькими шматочками, додаємо в соус і збиваємо його (переливши для зручності в інший посуд).
Форель (з якою краще зняти шкірку) поливаємо соусом, декоруємо в міру фантазії і подаємо разом з соусом.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: