Вершковий соус добре приготувати для пасти, для піци з начинкою гострого смаку, а також, якщо в якості начинки використовується риба, овочі, ковбаса, м'ясо. На відміну від червоного, вершковий соус для піци має нейтральний смак.
Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
Яєчні жовтки злегка збиваємо вінчиком.
Борошно за допомогою вінчика змішуємо з підталим маслом, не поспішаючи підливаючи трохи підігріті вершки - до консистенції рідкої сметани.
Суміш в мисці ставимо на водяну баню, де тихо, дуже слабо кипить вода. Безперервно працюємо вінчиком, не дозволяючи борошну прилипати до стінок.
Через 10-12 хвилин, коли соус загус, вливаємо збиті жовтки і негайно знімаємо миску. Ще трохи збиваємо вінчиком.
Коли соус охолов - намазуємо на основу піци.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: