стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Вершковий соус для піци



Вершковий соус для піци

Вершковий соус для піци
автор рецепта Автор: Люба
кухня Кухня: Італійська



Вершковий соус добре приготувати для пасти, для піци з начинкою гострого смаку, а також, якщо в якості начинки використовується риба, овочі, ковбаса, м'ясо. На відміну від червоного, вершковий соус для піци має нейтральний смак.

Вам знадобиться:

  • 250-300 мл вершків
  • 100 г борошна
  • 2 свіжих яєчних жовтки
  • 1 ч. ложка цукру
  • 1 ст. ложка вершкового масла
  • сіль за смаком

Спосіб приготування:
Яєчні жовтки злегка збиваємо вінчиком.

Борошно за допомогою вінчика змішуємо з підталим маслом, не поспішаючи підливаючи трохи підігріті вершки - до консистенції рідкої сметани.

Суміш в мисці ставимо на водяну баню, де тихо, дуже слабо кипить вода. Безперервно працюємо вінчиком, не дозволяючи борошну прилипати до стінок.

Через 10-12 хвилин, коли соус загус, вливаємо збиті жовтки і негайно знімаємо миску. Ще трохи збиваємо вінчиком.

Коли соус охолов - намазуємо на основу піци.
Смачного!