Чорний Камберлендський соус - варіант відомого англійського соусу Cumberland sauce. Відмінний партнер страв з баранини і телятини, шинки та холодної індички.
Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
Розігріваємо олію в сотейнику, включивши середній вогонь. Обсмажуємо нашатковану цибулю 10-15 хв. до коричнево-золотистого кольору. Коли нам здасться, що цибуля майже згоріла - це те, що треба.
З апельсина і лимона знімаємо цедру. Легко робимо це спеціальним пристосуванням, нарізаємо шкірку на тонкі смужки, або просто натираємо на тертці. З цитрусів віджимаємо сік.
Вливаємо в сотейник з цибулею вино і тушкуємо, поки обсяг стане менше вдвічі. Знімаємо з вогню.
Закладаємо желе смородини, апельсиновий і лимонний соки, апельсинову і лимонну цедру, цукор, чорний перець, гірчичний порошок, імбир, кайенский перець.
Повертаємо на вогонь і варимо приблизно 3 хвилини. Даємо охолонути, перекладаємо в соусник і прикрашаємо смужками цедри апельсина і лимона.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: