стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Чорний Камберлендський соус



Чорний Камберлендський соус

Чорний Камберлендський соус
автор рецепта Автор: Люба
кухня Кухня: Англійська



Чорний Камберлендський соус - варіант відомого англійського соусу Cumberland sauce. Відмінний партнер страв з баранини і телятини, шинки та холодної індички.

Вам знадобиться:

  • 1 неповна склянка желе з чорної смородини
  • 2 апельсини
  • 1 лимон
  • 1 чайна ложка олії
  • 1/2 склянки рубаної цибулі
  • 70-75 мл червоного вина
  • 1 столова ложка коричневого цукру
  • 2 ч. ложки свіжомеленого чорного перцю, або за смаком
  • 1/4 ч. ложки гірчичного порошку
  • 1/4 ч. ложки меленого імбиру
  • 1 щіпка кайенского перцю
  • сіль за смаком

Спосіб приготування:
Розігріваємо олію в сотейнику, включивши середній вогонь. Обсмажуємо нашатковану цибулю 10-15 хв. до коричнево-золотистого кольору. Коли нам здасться, що цибуля майже згоріла - це те, що треба.

З апельсина і лимона знімаємо цедру. Легко робимо це спеціальним пристосуванням, нарізаємо шкірку на тонкі смужки, або просто натираємо на тертці. З цитрусів віджимаємо сік.

Вливаємо в сотейник з цибулею вино і тушкуємо, поки обсяг стане менше вдвічі. Знімаємо з вогню.

Закладаємо желе смородини, апельсиновий і лимонний соки, апельсинову і лимонну цедру, цукор, чорний перець, гірчичний порошок, імбир, кайенский перець.

Повертаємо на вогонь і варимо приблизно 3 хвилини. Даємо охолонути, перекладаємо в соусник і прикрашаємо смужками цедри апельсина і лимона.
Смачного!