Вам знадобиться для креветок:
Спосіб приготування креветок:
Отже, ми купили креветки. Давайте на них уважно подивимося. Якщо вони рожеві, то КРЕВЕТКИ вже зварені! Якщо сіренькі страшненькі, напівпрозорі, то креветки - не зварені!
Що робити з сирими (сіренькими страшненькими)? Спочатку їх розморожуємо. Розморозити краще просто, залишивши при кімнатній температурі або, переклавши, на передодні з морозилки в холодильник. Вони там чудово відтануть! Тепер треба їх зварити - беремо каструлю побільше, наливаємо води, додаємо сіль, перець, кріп і лавровий лист. Також можна додати спеції для риби та морепродуктів, кріп як свіжий, так і сушений.
Доводимо до сильного кипіння і відправляємо наші креветки разом в каструлю. Дивимося як креветки змінюють колір і стають рожевими! Як тільки вони стали рожевими, вимикаємо і швидко виймаємо, щоб не переварити!
Тепер, якщо в купили рожевенькі креветки. Покласти щоб відтанули, перекладаємо креветки з морозилки в холодильник. Дістаємо каструлю, наливаємо води, додаємо сіль, перець, кріп, лавровий лист. Чекаємо поки закипить, засипаємо креветки, доводимо до кипіння на сильному вогні і виймаємо.
Ідея така - чим менше креветки знаходяться в окропі - тим краще, інакше вони стають твердими.
Потім викладаємо, можна лимончиком збризнути, укропчиком посипати свіжим! Ну і швидше істи поки тепленькі! Тепер ви знаєте як варити креветки.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: