стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Домашнє вино



Домашнє вино

Домашнє вино
автор рецепта Автор: Люба
кухня Кухня: Українська



Вам знадобиться для домашнього вина:

  • 10 кілограм немитого свіжого винограду
  • 2,5-3 кілограми цукру-піску

Спосіб приготування домашнього вина:
Для приготування вина з винограду необхідно взяти 10 кг немитої свіжого винограду і приблизно 2,5-3 кг цукру-піску. З грон обережно обираются стиглі ягоди, які далі давляться в емальованому посуді до появи соку. Після цього ємність прикривається марлею і ставлять у тепле місце на 4-5 днів для бродіння. При цьому 2 рази в день потрібно перемішувати масу.

Як тільки роздавлений виноград піднімається на поверхню, масу проціджують крізь марлю і друшляк. Чистий виноградний сік переливається в окремі банки, в які потім насипається цукровий пісок - вся маса ретельно перемішується. На горло банок одягається промита медична рукавичка, в пальцях якої проколюються кілька отворів. Рукавичка по колу щільно обв'язується гумкою. Вино залишають бродити на 2-3 тижні. На початку процесу рукавичка буде надуватися, проте, як тільки вона здується, вино вже буде готове до вживання.

Після осідання дріжджів і освітлення вина, вино ретельно проціджують. Під час цього процесу вкрай важливо, щоб дріжджі не потрапили в чисті пляшки з напоєм. На місяць ємності ставляться в сухе прохолодне місце - за цей час переливаємо 3 рази вино в інші пляшки, щоб позбутися від осаду. Після ще одного місяця вино з винограду можна дегустувати. Домашнє вино готове.
Смачного!