Вам знадобиться для морозива:
Спосіб приготування морозива:
Жовтки розтерти з цукром, краще в мисці з товстим дном. Поставити на водяну баню і готувати помішуючи.
Молоко довести до кипіння і влити тоненькою струйкою в миску з жовтками. Постійно збивати.
Коли маса загусне, зняти з водяної бані і розтирати до тих пір, поки маса не охолоне.
Збити вершки і перемішати з жовтковою масою.
Перекласти в ємність з кришкою і поставити в морозилку для заморозки.
Коментар
Консистенція морозива залежить від того, в яких умовах воно замерзає. Найголовніше - частота перемішування. Під час всього процесу заморожування , який триває кілька годин, морозиво перемішують кілька разів, особливо на початковому етапі, коли близько стінок ємності, в якій замерзає морозиво, створюється твердий шар.
Смаки
ВАНІЛЬНЕ - в ході підготовки морозива в молоко додати паличку ванілі і разом закип'ятити.
ШОКОЛАДНЕ - в гарячому молоці розчинити 1 або 2 плитки шоколаду і продовжувати приготування за рецептом.
КАВОВЕ - у збиті вершки додати 2 чайні ложки розчинної кави.
КАКАО - 1 ст. ложку какао растворть в холодному молоці і довести до кипіння, додати в основну масу.
ПОЛУНИЧНЕ - в ванільне морозиво додати пюре з полуниці і 1 чайну ложку лимонного соку.
ПЕРСИКОВЕ - в морозиво додати перетерті консервовані персики в сиропі і кілька крапель самого сиропу.
ЛІСОВІ ЯГОДИ - додати в ванільне морозиво змішані ягоди ожини.
З АГРУСУ - в морозиво додати жменю перетертого блендером агрусу з додаванням 2 столових ложок води.
Тепер Ви знаєте як зробити морозиво.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти:
Коментарі:
Дякую за рецепт
Автор: Ксюша
Дата: 2014-11-20