стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Як зробити морозиво



Як зробити морозиво


Вам знадобиться для морозива:

  • 2 склянки молока
  • 8 жовтків
  • 3/4 склянки цукру
  • 1 склянка вершків для збивання

Спосіб приготування морозива:
Жовтки розтерти з цукром, краще в мисці з товстим дном. Поставити на водяну баню і готувати помішуючи.

Молоко довести до кипіння і влити тоненькою струйкою в миску з жовтками. Постійно збивати.

Коли маса загусне, зняти з водяної бані і розтирати до тих пір, поки маса не охолоне.

Збити вершки і перемішати з жовтковою масою.

Перекласти в ємність з кришкою і поставити в морозилку для заморозки.

Коментар

Консистенція морозива залежить від того, в яких умовах воно замерзає. Найголовніше - частота перемішування. Під час всього процесу заморожування , який триває кілька годин, морозиво перемішують кілька разів, особливо на початковому етапі, коли близько стінок ємності, в якій замерзає морозиво, створюється твердий шар.

Смаки

ВАНІЛЬНЕ - в ході підготовки морозива в молоко додати паличку ванілі і разом закип'ятити.

ШОКОЛАДНЕ - в гарячому молоці розчинити 1 або 2 плитки шоколаду і продовжувати приготування за рецептом.

КАВОВЕ - у збиті вершки додати 2 чайні ложки розчинної кави.

КАКАО - 1 ст. ложку какао растворть в холодному молоці і довести до кипіння, додати в основну масу.

ПОЛУНИЧНЕ - в ванільне морозиво додати пюре з полуниці і 1 чайну ложку лимонного соку.

ПЕРСИКОВЕ - в морозиво додати перетерті консервовані персики в сиропі і кілька крапель самого сиропу.

ЛІСОВІ ЯГОДИ - додати в ванільне морозиво змішані ягоди ожини.

З АГРУСУ - в морозиво додати жменю перетертого блендером агрусу з додаванням 2 столових ложок води.

Тепер Ви знаєте як зробити морозиво.
Смачного!



Коментарі:

Дякую за рецепт

Автор:   Ксюша
Дата:   2014-11-20