стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Запіканка з печінки, картоплі і бекону



Запіканка з печінки, картоплі і бекону


Вам знадобиться для запіканки з печінки:

  • 750 г картоплі
  • 400 г телячої печінки
  • 50 г нежирного бекону
  • 2 цибулини
  • 3 моркви
  • 2 ст. л. олії
  • 2 ст. л. борошна
  • 450 мл м'ясного бульйону
  • 1 ст. л. подрібненої шавлії
  • 3 ч. л. зерен гірчиці
  • сіль, перець
  • 2 ст. л. вершкового масла

Спосіб приготування запіканки з печінки:
Розігрійте духовку до 190С (духовку з конвекцією до 170С). Очистіть і помийте картоплю, наріжте її тонкими скибочками і варіть в киплячій воді 4-5 хвилин, поки вона не почне ставати м'якою, потім злийте воду.

Тим часом печінку очистіть від плівок і сухожиль, помийте, злегка обсушіть і наріжте тонкими скибочками. Наріжте бекон дрібними кубиками. Очистіть цибулю і моркву. Цибулю дрібно наріжте, моркву - кубиками.

Розігрійте в сковороді олію. Обсмажте печінку протягом хвилини з кожного боку і перекладіть в жароміцну форму. Бекон, цибулю і моркву смажте в соку від печінки близько 8 хвилин, поки бекон не стане хрустким. Посипте борошном і залийте бульйоном. Додайте шавлія і 2 чайні ложки зерен гірчиці. Посоліть і поперчіть, покладіть овочі і бекон до печінки.

Укладіть скибочки картоплі у вигляді черепиці поверх печінки. Розтопіть вершкове масло, додайте решту зерна гірчиці. Змастіть цим маслом скибочки картоплі, посоліть і поперчіть. Запікайте в попередньо розігрітій духовці близько 45 хвилин, поки картопля не стане золотисто-жовтою. Подавайте гарячою. Запіканка з печінки, картоплі і бекону готова.
Смачного!