Вам знадобиться для запіканки з печінки:
Спосіб приготування запіканки з печінки:
Розігрійте духовку до 190С (духовку з конвекцією до 170С). Очистіть і помийте картоплю, наріжте її тонкими скибочками і варіть в киплячій воді 4-5 хвилин, поки вона не почне ставати м'якою, потім злийте воду.
Тим часом печінку очистіть від плівок і сухожиль, помийте, злегка обсушіть і наріжте тонкими скибочками. Наріжте бекон дрібними кубиками. Очистіть цибулю і моркву. Цибулю дрібно наріжте, моркву - кубиками.
Розігрійте в сковороді олію. Обсмажте печінку протягом хвилини з кожного боку і перекладіть в жароміцну форму. Бекон, цибулю і моркву смажте в соку від печінки близько 8 хвилин, поки бекон не стане хрустким. Посипте борошном і залийте бульйоном. Додайте шавлія і 2 чайні ложки зерен гірчиці. Посоліть і поперчіть, покладіть овочі і бекон до печінки.
Укладіть скибочки картоплі у вигляді черепиці поверх печінки. Розтопіть вершкове масло, додайте решту зерна гірчиці. Змастіть цим маслом скибочки картоплі, посоліть і поперчіть. Запікайте в попередньо розігрітій духовці близько 45 хвилин, поки картопля не стане золотисто-жовтою. Подавайте гарячою. Запіканка з печінки, картоплі і бекону готова.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: