стрілка навігації    стрілка навігації  Як варити суп харчо



Як варити суп харчо

Як варити суп харчо
автор рецепта Автор: Валя



Вам знадобиться:

  • 1 кг яловичини
  • 1/2 кг помідорів або 2-3 ст. ложки томатної пасти
  • 100 г очищених волоських горіхів
  • 2-3 середні цибулини
  • 1 склянка рису
  • 2 ч. ложки уцхо сунелі
  • 1 ч. ложка шафрану
  • 3 зубчики часнику
  • шматочок свіжого або 1 ст. ложка сушеного кореня петрушки
  • мелений червоний перець і сіль за смаком
  • 1 пучок кінзи
  • олія для смаження

Спосіб приготування:
М'ясо ретельно промиваємо, нарізаємо невеликими шматочками, попутно вирізаючи плівки. Кладемо в 3-літрову каструлю з холодною водою і після закипання варимо під кришкою на невеликому вогні до готовності м'яса. У готовий або майже готовий бульйон кладемо рис, нехай вариться під кришкою 10-12 хвилин.

Горіхи подрібнюємо в блендері (або порубати дрібно ножем), змішуємо зі спеціями (уцхо сунелі, шафран, перець).

Цибулю шаткуємо дрібно і на маленькому вогні обсмажуємо на олії до легкого золотистого кольору і м'якості, 10-12 хвилин. Додаємо корінь петрушки.

Помідори очищаємо від шкірки (попередньо зануривши в окріп) і натираємо на тертці або подрібнюємо ножем, і цю помідорову масу додаємо в сковороду (або томатну пасту, розведену водою) і тушкуємо на невеликому вогні 5-6 хвилин, вимикаємо і накриваємо кришкою.

У каструлю, де наполовину зварився рис, закладаємо цибулю з помідорами, суміш горіхів з приправами, солимо і даємо тихо покипіти 5-7 хв.

У готовий суп кидаємо нарубану кінзу і роздавлений часник, солимо, даємо закипіти, вимикаємо, накриваємо рушником - супу необхідно настоятися і дійти хвилин 15-20.

Варіантів приготування харчо досить багато. Різняться вони в основному набором спецій. І ще - ставленням кухарів до помідорів в супі. Хтось наполягає, що вони повинні бути, хтось вперто твердить, що - ні, ні, і ні. А повинен бути соус ткемалі. Ми не станемо сперечатися - приготуємо так, як подобається нам. Тепер Ви знаєте як варити суп харчо.
Смачного!