Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
М'ясо ретельно промиваємо, нарізаємо невеликими шматочками, попутно вирізаючи плівки. Кладемо в 3-літрову каструлю з холодною водою і після закипання варимо під кришкою на невеликому вогні до готовності м'яса. У готовий або майже готовий бульйон кладемо рис, нехай вариться під кришкою 10-12 хвилин.
Горіхи подрібнюємо в блендері (або порубати дрібно ножем), змішуємо зі спеціями (уцхо сунелі, шафран, перець).
Цибулю шаткуємо дрібно і на маленькому вогні обсмажуємо на олії до легкого золотистого кольору і м'якості, 10-12 хвилин. Додаємо корінь петрушки.
Помідори очищаємо від шкірки (попередньо зануривши в окріп) і натираємо на тертці або подрібнюємо ножем, і цю помідорову масу додаємо в сковороду (або томатну пасту, розведену водою) і тушкуємо на невеликому вогні 5-6 хвилин, вимикаємо і накриваємо кришкою.
У каструлю, де наполовину зварився рис, закладаємо цибулю з помідорами, суміш горіхів з приправами, солимо і даємо тихо покипіти 5-7 хв.
У готовий суп кидаємо нарубану кінзу і роздавлений часник, солимо, даємо закипіти, вимикаємо, накриваємо рушником - супу необхідно настоятися і дійти хвилин 15-20.
Варіантів приготування харчо досить багато. Різняться вони в основному набором спецій. І ще - ставленням кухарів до помідорів в супі. Хтось наполягає, що вони повинні бути, хтось вперто твердить, що - ні, ні, і ні. А повинен бути соус ткемалі. Ми не станемо сперечатися - приготуємо так, як подобається нам. Тепер Ви знаєте як варити суп харчо.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: