Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
Якщо у нас є Гавайська суміш - то рис не знадобиться. А при використанні суміші французької - ставимо варити рис. Ну, якщо немає ні того, ні іншого - не біда. Додаємо трохи стручкової зеленої квасолі, цвітної капусти, солодкого перцю ... словом, тих овочів, що є вдома.
Якісні свіжі печериці тільки протираємо вологою серветкою, інші - обробляємо за допомогою ножа. Але мити без потреби не варто, вони швидко вбирають воду, яку потім доведеться випаровувати в сковороді.
Нарізаємо досить дрібно печериці, рубаємо цибулину. На середньому вогні спочатку 4-6 хвилин обсмажуємо цибулю, половину відкладаємо для соусу. Засипаємо печериці і смажимо разом з цибулею ще 3-4 хвилини.
Додаємо приблизно склянку замороженої овочевої суміші (якщо велика - спочатку нарізаємо дрібніше), тушкуємо кілька хвилин до того, як впарується рідина, заправляємо перцем, сіллю. Начинка готова. (До Французької суміші додаємо зварений рис).
З капустою взагалі ніяких проблем. Зрізаємо нижню частину на 4-6 см - листя легко знімаються. По 4-5 листів капусти кладемо в мікрохвильовку, тримаємо 40-60 секунд на високій потужності - листя стає м'яким.
Беремо дерев'яний кухонний молоток і злегка відбиваємо нижню товсту частину з обох сторін.
По парі столових ложок начинки викладаємо на листя, звертаємо голубці конвертиками.
Розігріваємо на середньо-сильному вогні трохи олії і швидко злегка обсмажуємо голубці (операція необов'язкова, але смак покращує).
На тій же сковороді обсмажуємо моркву 4-5 хвилин, додаємо смажену цибулю, томатну пасту, склянку-півтори окропу, через хвилину кипіння частину виливаємо в каструлю, де будемо тушити голубці.
Викладаємо голубці в каструлю, поливаємо соусом. Після закипання вони готові через 10-15 хвилин тушіння на невеликому вогні і під кришкою. Пісні голубці з пекінською капустою готові.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: