стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Смачна кабачкова запіканка



Смачна кабачкова запіканка


Вам знадобиться:

  • 5-6 середніх кабачків (близько 1,5 кг)
  • 8 ст. ложок нежирного сиру (творога 150-170 г)
  • 4 ст. ложки нежирної сметани (100 г)
  • 4 ст. ложки борошна (100 г)
  • 4-5 яєць
  • 20 г меду (десертна ложка)
  • 1 пакетик розпушувача для тіста
  • кілька листя базиліка (або 1 ч. ложка сушеного)
  • по щіпці кмину і кумина
  • 3-4 зубчики часнику
  • 2-4 гілочки кропу
  • сіль (не обов'язково)

Спосіб приготування:
Промиті кабачки очищаємо, пропускаємо через крупну тертку і віджимаємо, для чого заздалегідь викладаємо миску марлею.

Сир для запіканки беремо сухуватий, крупинками. Змішуємо зі сметаною, збитими яйцями, медом, розпушувачем, додаємо в кабачки, сюди ж - часник після преса, спеції, рубаний базилік і кріп, борошно.

Добре вимішати масу, пробуємо на смак - і, якщо потрібно, трохи солимо.

Промазуємо форму олією, викладаємо масу, розрівнюємо.

Запікаємо в прогрітій до 160С духовці близько 40 хвилин, до появи на запіканці рум'яної скоринки. Кабачкова запіканка готова.
Смачного!