стрілка навігації    стрілка навігації    стрілка навігації  Креветки, смажені в кунжуті



Креветки, смажені в кунжуті

Креветки, смажені в кунжуті
автор рецепта Автор: Катя
кухня Кухня: Італійська



Хрусткі креветки, гострий соус, салат зі свіжих овочів ... чудово!

Вам знадобиться:

  • 10-12 розморожених королівських креветок
  • чверть-третину склянки кунжутного насіння
  • 1 яєчний білок
  • оливкова або соняшникова олія
  • для соусу:
  • 1,5 ст. ложки цукру (50 г)
  • 1 см кореня імбиру
  • 1 перчик чилі
  • 100 мл яблучного оцту

Спосіб приготування:
Спочатку зваримо соус, додавши в оцет цукор, чилі (цілком або шматочок) і очищений нарізаний імбир. Досить прокип'ятити його 2-3 хвилини на несильному вогні і дати охолонути.

Очищаємо креветки, не чіпаючи тільки хвостики.

Поки сильно розігрівається олія, збиваємо білок яйця, умочуємо креветки і обвалюєм в кунжуті.

У киплячій олії швидко обсмажуємо - і відразу подаємо з соусом і салатом зі свіжих овочів.

Для більш яскравого смаку в насіння кунжуту можна додати трохи китайської приправи «5 спецій» або по парі щіпок меленої кориці, гвоздики і бадьяна (або анісу).
Смачного!