стрілка навігації    стрілка навігації    стрілка навігації  Закуски з лаваша



Закуски з лаваша


Вам знадобиться для закуски з лаваша:

  • 3 тонких лаваша вірменських
  • банку рибних консервів в олії або у власному соку (лосось, сайра, інші)
  • 3 яйця
  • 200 г твердого сиру
  • майонез
  • 3-4 зубчики часнику, зелень кропу і петрушки або кінзи

Спосіб приготування закуски з лаваша:
Зварені круто охолоджені яйця натираємо на крупній тертці. Натираємо сир на дрібній тертці.

З банки з рибою зливаємо рідину і розминаємо виделкою до однорідної м'якої маси.

Вимиту і обсушену зелень дрібно рубаємо - до речі, найзручніше це робити кухонними ножицями.

Подрібнюємо часник.

У майонез кладемо часник, зелень, перемішуємо. Промазуємо перший лаваш з одного боку і рівномірно засипаємо тертим сиром.

Другий лаваш теж покриваємо майонезом і цією стороною вниз кладемо на перший. Тепер зручно промазати і другу сторону, на якій рівно розміщуємо рибні консерви.

Точно так само чинимо і з третім листом лаваша, який посипаємо подрібненими яйцями.

Не поспішаючи звертаємо рівний щільний рулет, для вірності можна закріпити край дерев'яними зубочистками. На обробній дошці мінімум на півгодини прибираємо в холодильник, притиснувши зверху нетяжким вантажем.

Готовий рулет нарізаємо на скибочки товщиною 1,5-2 см, викладаємо на блюдо, посипаємо зеленню і подаємо. Закуски з лаваша готові.
Смачного!