стрілка навігації    стрілка навігації    стрілка навігації  Фаршировані кальмари



Фаршировані кальмари

Фаршировані кальмари
автор рецепта Автор: Марта
кухня Кухня: Французька



Сьогодні у нас вечеря з морепродуктів і овочів. Фаршировані кальмари - суцільні плюси: швидко, нескладно, корисно, красиво і смачно.

Вам знадобиться:

  • 2 великих тушки кальмара
  • 12 тигрових креветок
  • 100 г коктейльних (очищених) креветок
  • 50-60 г сиру пармезан
  • 1 морква
  • 1 цибулина
  • 2-3 зубчики часнику
  • кілька листочків базиліка
  • сіль і перець - за смаком
  • оливкова олія для смаження

Спосіб приготування:
Очищені цибулю і моркву шаткуємо дрібними кубиками, часник подрібнити. У сковороді розігріваємо трохи оливкової олії і на невеликому вогні обсмажуємо цибулю і моркву до майже готовності 8-12 хвилин.

Додаємо очищені креветки, які ми заздалегідь правильно розморозили, половину подрібненого часнику, солимо і перчимо до смаку. Перемішуємо і знімаємо сковороду з вогню.

Перекладаємо начинку в миску і даємо охолонути. Коли охолоне, додаємо натертий сир і перемішуємо.

Тушки кальмара ретельно миємо, видаляючи плівки. Обдаємо тушки крутим окропом - щоб вони менше скоротилися при подальшому смаженні. Добре обсушуємо зовні і зсередини.

Тигрові креветки очищаємо від панцира - при бажанні можна залишити для прикраси хвостики, видаляємо чорну "жилку".

Ставимо на вогонь сковороду з оливковою олією. Фаршируємо тушки кальмарів підготовленою начинкою. Не варто набивати тушки занадто щільно - при смаженні вони ще скоротяться в розмірах. Викладаємо на добре розігріту сковороду і смажимо з усіх боків не більше 5 хвилин.

Через 1-2 хвилини після початку смаження кальмарів додаємо на сковороду тигрові креветки, посипаємо рештою часнику. Креветкам достатньо 3-4 хвилини на вогні.

Знімаємо сковороду з вогню, накриваємо щільно кришкою і даємо страві дійти ще хвилин 10.

Викладаємо кальмари з креветками на підігріту тарілку і декоруємо зеленню базиліка.
Смачного!