Сьогодні у нас вечеря з морепродуктів і овочів. Фаршировані кальмари - суцільні плюси: швидко, нескладно, корисно, красиво і смачно.
Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
Очищені цибулю і моркву шаткуємо дрібними кубиками, часник подрібнити. У сковороді розігріваємо трохи оливкової олії і на невеликому вогні обсмажуємо цибулю і моркву до майже готовності 8-12 хвилин.
Додаємо очищені креветки, які ми заздалегідь правильно розморозили, половину подрібненого часнику, солимо і перчимо до смаку. Перемішуємо і знімаємо сковороду з вогню.
Перекладаємо начинку в миску і даємо охолонути. Коли охолоне, додаємо натертий сир і перемішуємо.
Тушки кальмара ретельно миємо, видаляючи плівки. Обдаємо тушки крутим окропом - щоб вони менше скоротилися при подальшому смаженні. Добре обсушуємо зовні і зсередини.
Тигрові креветки очищаємо від панцира - при бажанні можна залишити для прикраси хвостики, видаляємо чорну "жилку".
Ставимо на вогонь сковороду з оливковою олією. Фаршируємо тушки кальмарів підготовленою начинкою. Не варто набивати тушки занадто щільно - при смаженні вони ще скоротяться в розмірах. Викладаємо на добре розігріту сковороду і смажимо з усіх боків не більше 5 хвилин.
Через 1-2 хвилини після початку смаження кальмарів додаємо на сковороду тигрові креветки, посипаємо рештою часнику. Креветкам достатньо 3-4 хвилини на вогні.
Знімаємо сковороду з вогню, накриваємо щільно кришкою і даємо страві дійти ще хвилин 10.
Викладаємо кальмари з креветками на підігріту тарілку і декоруємо зеленню базиліка.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: