стрілка навігації     стрілка навігації  Короп запечений цілком



Короп запечений цілком

Короп запечений цілком
автор рецепта Автор: Віка
кухня Кухня: Українська



Короп, запечений цілком - в цій страві з'єднується все: користь, відмінний смак, апетитний вигляд і не менш апетитний аромат. Той випадок, коли відмінна страва не вимагає багато часу і клопоту.

Вам знадобиться:

  • короп вагою 1,5-2 кг
  • 200 г квашеної капусти
  • 1 лимон або чверть склянки білого вина
  • пряні трави - на вибір, наприклад, базилік і чебрець
  • сіль і перець за смаком
  • для кляру:
  • 1 яйце
  • 2-3 ст. ложки борошна
  • сіль за смаком

Спосіб приготування:
Починаємо з виконання правила «чотирьох П», яке свідчить: щоб підготувати рибу, її треба почистити, промити, підкислити і посолити. Тобто звільняємо коропа від луски, нутрощів і зябер, ретельно промиваємо під струменем води, обсушуємо. Підкислює - щедро скроплюють вином або лимонним соком, солимо - переважно крупною сіллю. І нехай рибина півгодинки або більше, якщо є час, помарінуется.

Включаємо духовку на 200С і робимо кляр - з яйця, борошна, солі і - при необхідності - чуточки води. Сюди ж додаємо улюблені приправи і перець.

Фаршируємо рибу капустою, зашпилюєм розріз дерев'яними зубочистками, обмазуємо коропа кляром, кладемо у форму для запікання або на змащене олією деко.

Запікаємо від 40 до 60 хвилин, до рум'яної скоринки.

Вийнявши з духовки, перевіряємо на готовність, прибираємо дерев'яні шпильки, накриваємо і даємо постояти хвилин 15. Подаємо на блюді з гарніром з тушкованих овочів або іншим на свій смак.
Смачного!