Короп, запечений цілком - в цій страві з'єднується все: користь, відмінний смак, апетитний вигляд і не менш апетитний аромат. Той випадок, коли відмінна страва не вимагає багато часу і клопоту.
Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
Починаємо з виконання правила «чотирьох П», яке свідчить: щоб підготувати рибу, її треба почистити, промити, підкислити і посолити. Тобто звільняємо коропа від луски, нутрощів і зябер, ретельно промиваємо під струменем води, обсушуємо. Підкислює - щедро скроплюють вином або лимонним соком, солимо - переважно крупною сіллю. І нехай рибина півгодинки або більше, якщо є час, помарінуется.
Включаємо духовку на 200С і робимо кляр - з яйця, борошна, солі і - при необхідності - чуточки води. Сюди ж додаємо улюблені приправи і перець.
Фаршируємо рибу капустою, зашпилюєм розріз дерев'яними зубочистками, обмазуємо коропа кляром, кладемо у форму для запікання або на змащене олією деко.
Запікаємо від 40 до 60 хвилин, до рум'яної скоринки.
Вийнявши з духовки, перевіряємо на готовність, прибираємо дерев'яні шпильки, накриваємо і даємо постояти хвилин 15. Подаємо на блюді з гарніром з тушкованих овочів або іншим на свій смак.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: