стрілка навігації     стрілка навігації  Паніроване філе тріски



Паніроване філе тріски

Паніроване філе тріски
автор рецепта Автор: Валя
кухня Кухня: Українська



Паніроване філе тріски: риба, приготована за цим рецептом, втрачає свій - для багатьох не надто приємний - запах і стає значно смачніше.

Вам знадобиться:

  • філе тріски - стільки, скільки вам необхідно
  • 2-3 яйця
  • лимон
  • олія
  • борошно
  • кріп, сіль

Спосіб приготування:
Рибу розморожуєм - якщо необхідно - і ретельно миємо. Нарізаємо шматочками шириною 2-3 см і довжиною в два рази більше. Викладаємо в глибоку миску, посипаємо сіллю, перемішуємо - руками - і залишаємо на півгодини.

Збиваємо 2-3 яйця - залежно від кількості риби. Насипаємо в тарілку борошно.

Кожен шматочок обвалюєм у борошні, занурюємо в збиті яйця і знову обвалюєм у борошні. Смажимо в достатній кількості добре нагрітої соняшникової олії до золотистого кольору.

Готову рибу складаємо в посуд з кришкою, посипаючи кожен ряд подрібненим кропом і поливаючи лимонним соком. Тримаємо під кришкою 6-10 хвилин, періодично струшуючи, щоб приправи рівномірно розподілилися на всі шматочки риби.

Подаємо гарячою, з підхоящим гарніром.
Смачного!