На ту суму, яку слід заплатити в інтернет-магазині за баночку італійського соусу марінара, ми приготуємо мінімум 5-7 літрів цього соусу вдома, без консервантів і інших добавок.
Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
Надрізані помідори кладемо в окріп на 1-2 хвилини, переносимо в миску з холодною водою і льодом (для найскорішого охолодження), після чого без труднощів звільняємо помідори від шкірки і нарізаємо досить дрібно.
Поки на конфорці з середнім вогнем розігрівається олія, шаткуємо цибулю з часником, обсмажуємо близько 10 хвилин, перемішуючи.
Цибуоя стала прозорою - додаємо дрібно натерту морквину і чебрець, а через 5 хвилин - помідори.
Перемикаємо на сильний вогонь - до закипання, після якого встановлюємо вогонь такий, щоб томатна маса побулькувала і згущувалася - півгодини або трохи більше, при періодичному помішуванні.
Солимо на свій смак - і вимикаємо.
Замість свіжих можна використовувати консервовані помідори, разом з соком.
Соус марінара, розлитий в баночки, зберігає смак, аромат і свіжість 6-7 днів (в холодильнику). Якщо ми не розраховуємо використовувати його за ці дні, краще частину його заморозити, заливши в пакетики з zip-loсk або в ті, що ми купуємо для заморожування льоду.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: