стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Соус марінара домашній



Соус марінара домашній

Соус марінара домашній
автор рецепта Автор: Віка
кухня Кухня: Італійська



На ту суму, яку слід заплатити в інтернет-магазині за баночку італійського соусу марінара, ми приготуємо мінімум 5-7 літрів цього соусу вдома, без консервантів і інших добавок.

Вам знадобиться:

  • 1,5 кг м'ясистих помідорів
  • 1 велика цибулина
  • 5-6 часточок часнику
  • половинка середньої моркви
  • 4 ч. ложки рубленого чебрецю (або 1 ч. дожка сушеного)
  • сіль за смаком
  • 6 ст. ложок оливкової олії (100-120 мл)

Спосіб приготування:
Надрізані помідори кладемо в окріп на 1-2 хвилини, переносимо в миску з холодною водою і льодом (для найскорішого охолодження), після чого без труднощів звільняємо помідори від шкірки і нарізаємо досить дрібно.

Поки на конфорці з середнім вогнем розігрівається олія, шаткуємо цибулю з часником, обсмажуємо близько 10 хвилин, перемішуючи.

Цибуоя стала прозорою - додаємо дрібно натерту морквину і чебрець, а через 5 хвилин - помідори.

Перемикаємо на сильний вогонь - до закипання, після якого встановлюємо вогонь такий, щоб томатна маса побулькувала і згущувалася - півгодини або трохи більше, при періодичному помішуванні.

Солимо на свій смак - і вимикаємо.

Замість свіжих можна використовувати консервовані помідори, разом з соком.

Соус марінара, розлитий в баночки, зберігає смак, аромат і свіжість 6-7 днів (в холодильнику). Якщо ми не розраховуємо використовувати його за ці дні, краще частину його заморозити, заливши в пакетики з zip-loсk або в ті, що ми купуємо для заморожування льоду.
Смачного!