стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Брусничний соус



Брусничний соус

Брусничний соус
автор рецепта Автор: Юля
кухня Кухня: Українська



На диво універсальний соус - брусничний, який ми можемо приготувати до безлічі страв.

Вам знадобиться:

  • 500 г брусниці свіжої або замороженої
  • від 100 до 350-400 г цукру (від половини до 2 склянок)
  • добавки:
  • 15 горошин запашного перцю (1 г)
  • 1 ст. ложка меду
  • часточка часнику
  • 1 ст. ложка нарізаних або сушених трав: петрушка, базилік, орегано
  • 1 ч. ложка тертого імбиру
  • щіпка мускатного горіха
  • щіпка морської солі
  • кориця

Спосіб приготування:
Чому такий розкид в кількості цукру? Тому, що комусь подобається дуже солодкий соус, який отримує специфічний смак з добавками товченого перцю або часнику, комусь - просто солодкуватий. Спробуйте і так, і сяк - і знайдете свій смак.

Основа соусу - ягода і цукор, інші добавки - справа смаку.

Брусницю, залишивши трохи цілих ягід, перемелюємо в блендері або м'ясорубці, перемішуємо з цукром і нагріваємо - не доводячи до кипіння - до розчинення цукру. Якщо нам потрібен не надто густий соус - заливаємо в ягоду трохи окропу.

Тепер можна додати крупно мелений перець або часник, або те й інше, рубані трави, імбир і горіх, морську сіль - і цілі ягоди - для краси. Перемішати і нехай постоїть.

Цей соус спокійно зберігається в холодильнику до двох тижнів. Щоб зберігався довше - його слід варити, подібно варенню, на мінімальному вогні від 5 до 15 хвилин. Але тоді доведеться змиритися з тим, що в соусі залишиться мало корисних речовин.

Брусничний соус варто приготувати за добу до подачі - він настоїться і отримає більший смак і аромат. Але і свіжий він гарний.
Смачного!