На диво універсальний соус - брусничний, який ми можемо приготувати до безлічі страв.
Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
Чому такий розкид в кількості цукру? Тому, що комусь подобається дуже солодкий соус, який отримує специфічний смак з добавками товченого перцю або часнику, комусь - просто солодкуватий. Спробуйте і так, і сяк - і знайдете свій смак.
Основа соусу - ягода і цукор, інші добавки - справа смаку.
Брусницю, залишивши трохи цілих ягід, перемелюємо в блендері або м'ясорубці, перемішуємо з цукром і нагріваємо - не доводячи до кипіння - до розчинення цукру. Якщо нам потрібен не надто густий соус - заливаємо в ягоду трохи окропу.
Тепер можна додати крупно мелений перець або часник, або те й інше, рубані трави, імбир і горіх, морську сіль - і цілі ягоди - для краси. Перемішати і нехай постоїть.
Цей соус спокійно зберігається в холодильнику до двох тижнів. Щоб зберігався довше - його слід варити, подібно варенню, на мінімальному вогні від 5 до 15 хвилин. Але тоді доведеться змиритися з тим, що в соусі залишиться мало корисних речовин.
Брусничний соус варто приготувати за добу до подачі - він настоїться і отримає більший смак і аромат. Але і свіжий він гарний.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: