стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Торт на коржах з плавленим сиром



Торт на коржах з плавленим сиром

Торт на коржах з плавленим сиром
автор рецепта Автор: Леся
кухня Кухня: Українська



Так, з тістом для таких коржів доводиться потрудитися, але зате через годину-півтори після нанесення крему, торт стає - смачний, ніжний і не нудкий- добре просочується кремом і його можна їсти.

Вам знадобиться:

  • тісто:
  • 200 г плавленого м'якого сиру
  • 250 г підмороженного вершкового масла
  • 2 свіжих яйця
  • 200 г цукру (склянка)
  • 170-240 г борошна
  • 1 ч. ложка соди
  • 1 ч. ложка оцту столового
  • крем для торта:
  • 500 г жирної густої сметани
  • 100 г цукрової пудри (півсклянки)
  • баночка консервованих персиків або абрикосів

Спосіб приготування:
Розбиваємо яйця, всипаємо цукор і міксером збиваємо 7-9 хвилин, поки крупинки цукру вже розчинилися і не відчуваються.

Духовку включаємо на 180С.

На великій тертці натираємо вершкове масло і сир, змішуємо з збитими яйцями, додаємо соду, погасивши її оцтом. Сиплемо просіяне борошно, ретельно вимішуємо тісто. Тісто виходить не з тих, що можна розкачати - липке. Тому робимо так.

На аркуші пекарського папери окреслюємо коло діаметром 20-22 см. Четверту частину тіста викладаємо на папір і рівним шаром розмазує по колу, що зручно робити лопаткою, змащеною олією.

Корж пропікається в духовці приблизно за 10 хвилин, при цьому він залишається м'яким, так що даємо йому охолонути на аркуші паперу.

Поки остигає останній корж, наполегливо збиваємо сметану з цукровою пудрою. Крем повинен вийти густим, триматися на ложці при нахилі.

Якщо щось не так (не та сметана попалася), додаємо 1-2 пакетика згущувача для вершків - і все виходить.

У крем додаємо також обсушені паперовими рушниками і дрібно нарізані консервовані фрукти.

Частина крему залишаємо для обмазування боків торта, решту послідовно наносимо на коржі, складаючи їх один на одного.

Обрівнюємо боки і обмазуємо кремом, прикрашаємо торт. (Хоча обрівнювати коржі можна заздалегідь).

Торт коли більше просочиться, стане ще ніжніше, постоявши кілька годин. Торт виходить м'який і дуже смачний.
Смачного!