Так, з тістом для таких коржів доводиться потрудитися, але зате через годину-півтори після нанесення крему, торт стає - смачний, ніжний і не нудкий- добре просочується кремом і його можна їсти.
Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
Розбиваємо яйця, всипаємо цукор і міксером збиваємо 7-9 хвилин, поки крупинки цукру вже розчинилися і не відчуваються.
Духовку включаємо на 180С.
На великій тертці натираємо вершкове масло і сир, змішуємо з збитими яйцями, додаємо соду, погасивши її оцтом. Сиплемо просіяне борошно, ретельно вимішуємо тісто. Тісто виходить не з тих, що можна розкачати - липке. Тому робимо так.
На аркуші пекарського папери окреслюємо коло діаметром 20-22 см. Четверту частину тіста викладаємо на папір і рівним шаром розмазує по колу, що зручно робити лопаткою, змащеною олією.
Корж пропікається в духовці приблизно за 10 хвилин, при цьому він залишається м'яким, так що даємо йому охолонути на аркуші паперу.
Поки остигає останній корж, наполегливо збиваємо сметану з цукровою пудрою. Крем повинен вийти густим, триматися на ложці при нахилі.
Якщо щось не так (не та сметана попалася), додаємо 1-2 пакетика згущувача для вершків - і все виходить.
У крем додаємо також обсушені паперовими рушниками і дрібно нарізані консервовані фрукти.
Частина крему залишаємо для обмазування боків торта, решту послідовно наносимо на коржі, складаючи їх один на одного.
Обрівнюємо боки і обмазуємо кремом, прикрашаємо торт. (Хоча обрівнювати коржі можна заздалегідь).
Торт коли більше просочиться, стане ще ніжніше, постоявши кілька годин. Торт виходить м'який і дуже смачний.
Смачного!