стрілка навігації    стрілка навігації    стрілка навігації  Салат шарами з грибами і крабовими паличками



Салат шарами з грибами і крабовими паличками

Салат шарами з грибами і крабовими паличками
автор рецепта Автор: Віка
кухня Кухня: Українська



Приємний в усіх відношеннях салат: і смаком, і ситністю, і простотою виконання.

Вам знадобиться:

  • 130-150 г крабових паличок
  • 250-300 г печериць (свіжі або заморожені)
  • 70-80 г рису
  • 3 великих яйця
  • 1 середня цибулина
  • майонез
  • сіль, перець (за бажанням)
  • 1-2 ст. ложки олії

Спосіб приготування:
Щоб все достигло вчасно, спочатку ставимо варитися рис і яйця, а на третій конфорці у нас розігрівається на середньому вогні олія в сковороді.

Спочатку відправляємо в сковороду нашатковану середнім кубиком цибулю, а через 4-5 хвилин - нарізані печериці, і все разом періодично помішувати 5-7 хвилин, солимо і перчимо. Викладаємо для охолодження.

Палички поділяємо вздовж і рубаємо поперек.

Яйця, вже готові та охолоджені, чистимо і пропускаємо через дрібну тертку.

Готовий рис, щоб не чекати остигання, можна промити холодною водою, віджати воду.

Залишилося «скласти» салат. Вниз ми кладемо гриби, змащуємо майонезом.

Далі - рис, який теж покривається майонезом.

На нього - шар крабових паличок, може, трошки солі, і знову - майонез.

Верхній шар - яйця, сіль і майонез. Частину тертих яєць ми залишаємо, присипаємо ними верх салату. І на годинку ставимо салат, затягнувши плівкою, на нижню полицю в холодильнику - нехай просочиться. Салат шарами з грибами і крабовими паличками готовий.
Смачного!