стрілка навігації    стрілка навігації    стрілка навігації  Салат черепашка



Салат черепашка

Салат черепашка
автор рецепта Автор: Катя



Вам знадобиться для салату черепашка:

  • 1 куряча грудка
  • 1 гроно винограду (без кісточок)
  • 300 г сиру
  • 250 г майонезу
  • 300 г консервованих ананасів
  • 2 зубчики часнику
  • сіль, перець за смаком
  • олія для смаження.

Спосіб приготування салату черепашка:
Курячу грудку нарізати шматочками й обсмажити до готовності в невеликій кількості олії. Змішати столову ложку соку ананаса і дві майонезу і розтертий зубчик часнику. Заправити отриманим соусом готове обсмажене м'ясо, залишити в окремому посуді.

Ананаси без рідини дрібно нарізати, перемішати з майонезом, додати ще один розтертий зубчик часнику і дати настоятися 20 хв.

Сир натерти на дрібній тертці. Залишити п'ять невеликих скибочок для «лапок » і "голови" " черепашки". На плоске блюдо гіркою викласти м'ясо курки і посипати сиром. Надати форму пологої гірки. Зверху акуратно залити сумішшю ананасів з майонезом.

Оформити. Зробити «панцир». Виноградини розрізати навпіл і щільно викласти зверху. З сиру зробити голову і лапки. Очі з горошку перцю або гвоздики. Салат черепашка готовий.
Смачного!