стрілка навігації    стрілка навігації    стрілка навігації  М'ясний салат з виноградом



М'ясний салат з виноградом

М
автор рецепта Автор: Ліля



Вам знадобиться для м'ясного салату:

  • вирізка яловичини - 200г
  • селера коренева - 100г
  • виноград б/кісточок - 100г
  • листя салатні
  • для маринаду
  • мирин - 1 ст.л.
  • соєвий соус - 1 ст.л.
  • масло арахісове - 2 ст.л.
  • мускат (вино) - 30 мл
  • імбир корінь - 1 см
  • часник - 2 зубчики
  • для заправки м'ясного салату
  • олію волоського горіха - 2 ст.л.
  • кінза (коріандр) - 3-4 гілочки
  • горіхи волоські - 3 шт.
  • соєвий соус - 1 ст.л.
  • лимонний сік - 1 ч.л.
  • мед рідкий - 1/4 ч.л.
  • сіль - на кінчику ножа

Спосіб приготування м'ясного салату:
Для маринаду імбир і часник очистити і дрібно порізати, додати всі інші інгредієнти, перемішати.

Яловичу вирізку щільно перетягнути кулінарною ниткою, проткнути виделкою в декількох місцях, покласти в поліетиленовий пакет і залити маринадом.

Поставити м'ясо маринуватися в прохолодне місце на 2 години.

Через 2 години м'ясо звільнити від ниток, поставити в духовку в невеликій формі разом з маринадом. Запікати при температурі 200 С півгодини, періодично поливаючи маринадом.

Корінь селери очистити, порізати тонкими смужками, бланшувати в киплячій воді 3 хвилини.

М'ясо вийняти з духовки, порізати тонкими брусочками.

Для заправки з'єднати всі інгредієнти в блендері і перемішати.

У салатну миску викласти на дно листя салату, потім викладати довільно шматочки м'яса, селери і порізані навпіл виноградини.

М'ясний салат за смаком посолити і приправити, полити заправкою, прикрасити зеленню. М'ясний салат з виноградом готовий.
Смачного!