стрілка навігації    стрілка навігації    стрілка навігації  Салат з риби холодного копчення з овочами



Салат з риби холодного копчення з овочами

Салат з риби холодного копчення з овочами
автор рецепта Автор: Валя
кухня Кухня: Болгарська



Замість звичної картоплі і яєць в цьому салаті з копченою скумбрією поєднуються сирі овочі. І виходить салат зі свіжим багатим смаком, при цьому - легкий, не навантажуючий шлунок.

Вам знадобиться:

  • 200-250 г філе скумбрії холодного копчення
  • 1 великий солодкий перець
  • 2 цибулини середнього розміру
  • 200 г свіжої капусти
  • 1 морква (крупніше середньої)
  • 100 г консервованого зеленого горошку
  • 3% столовий оцет
  • 3-4 ст. ложки улюбленої олії
  • суміш свіжомелених перців (або тільки чорний)
  • рубаний свіжий кріп, петрушка

Спосіб приготування:
Починаємо підготовку з того, що тонко шаткуємо капусту і півкільцями - цибулю. Капусту змішуємо зі столовою ложкою оцту і 2 хвилинки тримаємо на повній потужності в мікрохвильовці, після чого вона повинна охолонути.
А цибулю заливаємо оцтом з водою в пропорції 1: 1, залишаємо маринуватися на 15-20 хвилин.

За цей час цілком встигаємо обробити скумбрію на філе і дрібно нарізаємо її.

Моркву шаткуємо тоненькою соломкою.

З солодкого перцю, розділеного на половинки, витрушуємо насіння і теж перетворюємо в тонку недовгу соломку.

Віджимаємо цибулю від рідини, складаємо в миску разом з рибою, з капустою, солодким перцем, рубаною зеленню, морквою і зеленим горошком, перчимо (сіль зазвичай не потрібна томущо солена риба), заправляємо олією.

І краще, якщо до подачі на стіл салат з риби холодного копчення з овочами встигне хоча б півгодинки постояти, змішати всі смаки в один, просочитися олією і соками овочів.

P.S. Уважно дивимося на пляшку з оцтом: він зазвичай продається міцністю в 9% або 4,5%. У першому випадку беремо на 1 ложку оцту 3 ложки води, у другому - на 1 ложку оцту 1,5 ложки води.
Смачного!