стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Шоколадний мус під вишневим сиропом



Шоколадний мус під вишневим сиропом

Шоколадний мус під вишневим сиропом
автор рецепта Автор: Валя



Вам знадобиться для шоколадного муса:

  • 3 чашки вишні без кісточок
  • 1/2 чашки вишневого джему (варення)
  • 1/3-1/2 чашки вишневого соку
  • 2 чайні ложки крохмалю
  • 1 1/4 чашки жирних вершків
  • 1/8 чайної ложки з гіркою кориці
  • 100 грам гіркого шоколаду

Спосіб приготування шоколадного муса:
Для мусу збиваєте 1 чашку вершків до м'яких піків.

У маленькій каструльці доводьте до кипіння інші вершки з корицею. Знімаєте з вогню і тут же кладете гарячі вершки і весь шоколад шматочками. Залишаєте на 1 хвилину, потім перемішуєте, так щоб весь шоколад розтопився, за цей час шоколад охолоне, тепер додаєте 1/4 чашки збитих вершків, перемішуєте, і додаєте інші вершки. Розподіляєте мус по келихах і ставите в холодильник мінімум на 1 годину.

Для вишневого сиропу перемішуєте вишню, джем і сік в невеликій каструльці, доводьте до кипіння і проварюєте хвилин 5 на середньому вогні, помішуючи час від часу. Крохмаль розводите в 1 столовій ложці води і доливаєте в сироп. Готовий сироп повністю остуджуєте.

Вишневий сироп акуратно наливаєте по келихах, зверху на шоколадний мус. Шоколадний мус під вишневим сиропом готовий.
Смачного!