стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Голубці з гречкою і грибами



Голубці з гречкою і грибами

Голубці з гречкою і грибами
автор рецепта Автор: Таня



Вам знадобиться для голубців з гречкою і грибами:

  • 1 качан білокачанної капусти
  • 1 склянку гречки
  • 3 ст.л. вершкового масла
  • 1 цибулина
  • 1 зубчик часнику
  • 300 г печериць
  • 1 яйце
  • 1 ст.л. майорану
  • соєвий соус за смаком
  • сіль і перець за смаком
  • 2 бульйонних кубика грибних

Спосіб приготування голубців з гречкою і грибами:
З капусти вирізати качан, потім качан цілком покласти у велику каструлю з киплячою водою. Варити капусту, поки листя не буде легко відставати. Відокремити листя один за іншим і зрізати тверді місця. Відкласти в сторону.

Поки капуста буде варитися, зварити гречку згідно інструкції на упаковці, додавши 1 ст.л. масла. Готову гречку злити і відставити.

Цибулю нарізати дрібними кубиками й обсмажити, в кінці додавши подрібнений часник.

Печериці очистити і досить дрібно нарізати. Посмажити, з 1 ст.л. вершкового масла. У смажені гриби додати цибулю з часником, гречку і яйце, ретельно перемішати. Приправити майораном, соєвим соусом, сіллю і перецем.

Вибрати листя побільше і викласти по 2 ст.л. начинки. Загорнути краї листків до середини, а потім скачати голубець. Укладати "швом" вниз в каструлю з товстим дном, попередньо поклавши на дні листки дрібніші.

Розчинити бульйонні кубики в 2 склянках води і залити голубці. Додати столову ложку вершкового масла. Накрити шаром варених листів капусти.

Тушкувати на слабкому вогні 30-40 хвилин. Голубці з гречкою і грибами готові.
Смачного!