стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Перець на зиму



Перець на зиму

Перець на зиму
автор рецепта Автор: Віка
кухня Кухня: Домашня



Вам знадобиться для перцю на зиму:

  • Перець скільки забажаєте замаринувати,
  • Розсіл: на 1 л води - 1 неповний ст. піску,
  • 1 ст. л. солі.
  • гвоздика, лавровий лист, запашний перець горошком,
  • олія, оцтова есенція.

Спосіб приготування перцю на зиму:
Перець вимити, видалити насіння і нарізати уздовж скибочками, укласти в підготовлені банки і залити киплячою водою, дати охолонути і злити (при цьому відміряє кількість рідини).

На її основі варимо розсіл. У киплячу воду кладемо сіль і цукор.

У кожну банку (0,5 л) додаємо 5 шт гвоздик, 2 листи лаврушки, 5 горошин перцю, 1 ч. л. олії, 0,5 ч. л. оцтової 70% есенції.

Перець зі спеціями заливаємо киплячим розсолом, закатуємо і закутуємо до охолодження. Перець на зиму готовий.
Смачного!