стрілка навігації    стрілка навігації  Борщ зелений зі щавлем



Борщ зелений зі щавлем

Борщ зелений зі щавлем
автор рецепта Автор: Галя



Вам знадобиться:

  • 500 г. свинини
  • 250 г. буряка
  • 500 г. картоплі
  • 300 г. щавлю
  • 300 г. шпинату
  • 1 морква, корінь петрушки, цибулина
  • півтори ст. ложки вершкового масла
  • чайна ложка борошна, чайна ложка цукру, ст. ложка оцту
  • 2-3 горошини перцю. лавровий лист, зелень петрушки і кропу
  • для подачі на стіл - сметана і зварені круто яйця

Спосіб приготування:
Зварити бульйон зі свинини, м'ясо коли буде готове нарізати шматочками і знову опустити в проціджений бульйон.

Очищений, нарізаний соломкою буряк вкладаємо в каструльку, скропивши оцтом, посипати сіллю і цукром, підлити трохи бульйону і тушкувати на невеликому вогні, помішуючи, практично до готовності.

Моркву і корінь петрушки теж нарізати на тонкі брусочки, цибулю дрібно покришити і все разом трохи обсмажити в маслі, додаючи борошно.

Щавель і шпинат перебрати, видалити пошкоджені стебла, ретельно промити й нарізати. Картоплю ріжемо на кубики або брусочки.

У закипілий бульйон закласти картоплю і варити під кришкою хвилин 10-15, потім додати тушковані буряки, обсмажені з борошном коріння і цибулю, хвилин через 5 - щавель і шпинат, прянощі. Ще 3-4 хвилини - вимикаємо і даємо настоятися під кришкою 25-30 хвилин.

Подаючи на стіл, в кожну тарілку покласти кружальця крутого яйця, заправити сметаною і посипати рубаною зеленню.

Якщо не подобаються бульйони зі свинини - можна замінити яловичиною, телятиною. Борщ зелений зі щавлем готовий.
Смачного!