Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
Зварити бульйон зі свинини, м'ясо коли буде готове нарізати шматочками і знову опустити в проціджений бульйон.
Очищений, нарізаний соломкою буряк вкладаємо в каструльку, скропивши оцтом, посипати сіллю і цукром, підлити трохи бульйону і тушкувати на невеликому вогні, помішуючи, практично до готовності.
Моркву і корінь петрушки теж нарізати на тонкі брусочки, цибулю дрібно покришити і все разом трохи обсмажити в маслі, додаючи борошно.
Щавель і шпинат перебрати, видалити пошкоджені стебла, ретельно промити й нарізати. Картоплю ріжемо на кубики або брусочки.
У закипілий бульйон закласти картоплю і варити під кришкою хвилин 10-15, потім додати тушковані буряки, обсмажені з борошном коріння і цибулю, хвилин через 5 - щавель і шпинат, прянощі. Ще 3-4 хвилини - вимикаємо і даємо настоятися під кришкою 25-30 хвилин.
Подаючи на стіл, в кожну тарілку покласти кружальця крутого яйця, заправити сметаною і посипати рубаною зеленню.
Якщо не подобаються бульйони зі свинини - можна замінити яловичиною, телятиною. Борщ зелений зі щавлем готовий.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: