стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Тушкована червона капуста



Тушкована червона капуста

Тушкована червона капуста
автор рецепта Автор: Ірина



Вам знадобиться:

  • 1 качан червонокачанної капусти невеликого розміру
  • 1/3 склянки води (75-85 мл)
  • 1/4 склянки червоного вина (60-65 мл)
  • 2 столові ложки винного оцту, або за смаком
  • 2 столові ложки цукру
  • щіпка кмину
  • сіль, перець
  • 1,5-2 ст. ложки вершкового масла

Спосіб приготування:
Знімаємо з качана верхні листи (часто пошкоджені), розрізаємо навпіл, видаляємо половинки качани і тонко шаткуємо капусту.

На розігрітій середнім вогнем сковороді розпускаємо вершкове масло, викладаємо капусту, 1,5-2 хвилини помішуєм, заливаємо підігріту воду, вино, оцет, посипаємо цукром, все це - при постійному помішуванні.

Коли капуста протушкується 12-15 хвилин і зменшиться в обсязі, кидаємо кмин, заправляємо сіллю і перцем.

Тушкуємо до тієї пори, поки капуста залишиться хрусткою або стане м'якою - кому що подобається.

Додавши в капусту родзинки, або смородину, або нарізані шматочками яблука чи груші, звичайну цибулю, цибулю-шалот або цибулю-порей, ми зробимо смак капусти багатший і більш відповідний до певної страви.

А потушивши разом з шматочками будь-якого готового м'яса або м'ясопродуктів, субпродуктів - отримаємо готову другу страву. Тушкована червона капуста готова.
Смачного!