стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Баклажани фаршировані овочами



Баклажани фаршировані овочами


Вам знадобиться:

  • 2 баклажани середньої величини
  • 1-2 помідори
  • 1 велика цибулина
  • 1 морква
  • 130-160 г свіжої капусти
  • 50-80 г сиру
  • кілька гілочок петрушки
  • сіль, мелений чорний перець
  • олія

Спосіб приготування:
Починаємо готувати з промивання, очищення всіх овочів. Баклажани ділимо навпіл уздовж, виймаємо м'якоть, залишаючи «стіночки» товщиною не менше 10 мм. Насіння, якщо воно велике, краще прибрати, а решту м'якоть нарізаємо дрібно і на середньому вогні обсмажуємо, періодично помішуючи і перевертаючи лопаткою 7-8 хвилин, не забувши посолити.

Дрібно шаткуємо цибулю і капусту, нарізаємо або натираємо моркву, так само чинимо з помідорами. Знову розігріваємо трохи олії, обсмажуємо 3-4 хвилини цибулю з морквою, додаємо капусту, через 7-8 хвилин - помідори. Ще через 6-7 хвилин солимо і перчимо, посипаємо рубаною петрушкою. Рідина майже вся повинна вже випаруватися.

Викладаємо суміш у миску, змішуємо з м'якоттю баклажанів. Половинки баклажанів, укладені на змащену олією форму, наповнюємо начинкою, посипаємо натертим сиром.

Запікаємо при 190-200С від 20 до 25-30 хвилин - залежно від поведінки духовки і бажаної готовності баклажанів і сиру - просто розплавленого або покритого рум'яною скоринкою. Баклажани фаршировані овочами готові.
Смачного!