Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
Натерши трохи шоколаду для прикраси мусу, решта ламаємо-розчавлюємо на шматочки.
Ставимо водяну баню. При відсутності спеціального пристрою - просто каструлю з невеликою кількістю води. Коли вона закипіла - ставимо на бортики миску, кладемо вершкове масло, наливаємо кави, додаємо шматочки шоколаду. Вогонь під каструлею повинен бути невеликим, тільки щоб тихенько кипіла вода в ній.
Помішуємо вінчиком 3-4 хвилини, поки шоколад з маслом і кава стануть єдиною масою. Знімаємо миску.
На конфорку зі слабким вогнем ставимо миску, в яку наливаємо вино, засипаємо цукор, кладемо 2 яєчних жовтки і збиваємо до піни, потім до загустіння, 3-4 хвилини. Додаємо маскарпоне, продовжуючи збивати, заливаємо шоколадну суміш.
Окремо збиваємо вершки, так, щоб вони легко трималися і не сповзали з вінчика, а потім порціями, лопаткою, змішуємо з отриманою сумішшю шоколаду і маскарпоне. Частину вершків залишаємо для прикраси.
Кулінарним шприцом з відповідною насадкою викладаємо мус в 4 креманки або келиха, посипаємо кавою або какао, накриваємо акуратно плівкою і відправляємо охолоджуватися на нижню полицю холодильника на 2-3 години.
Готовий шоколадний мус тірамісу прикрашаємо хмаркою вершків, посипаємо тертим шоколадом. Шоколадний мус тірамісу готовий.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: