стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Шоколадний мус тірамісу



Шоколадний мус тірамісу

Шоколадний мус тірамісу
автор рецепта Автор: Юля



Вам знадобиться:

  • 90 г темного шоколаду
  • 2 ст. ложки кави еспресо (просто міцної кави)
  • 1 ст. ложка вершкового масла (40 г)
  • 2 ст. ложки вина Марсала (рому, коньяку, лікеру)
  • 4 ч. ложки цукру
  • 2 яєчних жовтки
  • 2 ст. ложки сиру маскарпоне
  • 3/4 склянки густих вершків (185-190 мл)
  • 1-2 ст. ложки какао чи розчинної кави

Спосіб приготування:
Натерши трохи шоколаду для прикраси мусу, решта ламаємо-розчавлюємо на шматочки.

Ставимо водяну баню. При відсутності спеціального пристрою - просто каструлю з невеликою кількістю води. Коли вона закипіла - ставимо на бортики миску, кладемо вершкове масло, наливаємо кави, додаємо шматочки шоколаду. Вогонь під каструлею повинен бути невеликим, тільки щоб тихенько кипіла вода в ній.

Помішуємо вінчиком 3-4 хвилини, поки шоколад з маслом і кава стануть єдиною масою. Знімаємо миску.

На конфорку зі слабким вогнем ставимо миску, в яку наливаємо вино, засипаємо цукор, кладемо 2 яєчних жовтки і збиваємо до піни, потім до загустіння, 3-4 хвилини. Додаємо маскарпоне, продовжуючи збивати, заливаємо шоколадну суміш.

Окремо збиваємо вершки, так, щоб вони легко трималися і не сповзали з вінчика, а потім порціями, лопаткою, змішуємо з отриманою сумішшю шоколаду і маскарпоне. Частину вершків залишаємо для прикраси.

Кулінарним шприцом з відповідною насадкою викладаємо мус в 4 креманки або келиха, посипаємо кавою або какао, накриваємо акуратно плівкою і відправляємо охолоджуватися на нижню полицю холодильника на 2-3 години.

Готовий шоколадний мус тірамісу прикрашаємо хмаркою вершків, посипаємо тертим шоколадом. Шоколадний мус тірамісу готовий.
Смачного!