стрілка навігації    стрілка навігації    стрілка навігації  Раки в білому вині



Раки в білому вині

Раки в білому вині
автор рецепта Автор: Віка
кухня Кухня: Українська



Раки в білому вині - не новий, але оригінальний і як і раніше актуальний рецепт. Були б раки...

Вам знадобиться:

  • на 10 раків - 1 склянка білого вина
  • 1 чайна л. борошна
  • 1/4 чайної л. кмину
  • олія, трохи вершкового масла
  • гілочки зелені

Спосіб приготування:
Вимитих раків кладемо в каструлю з розігрітою олією і обсмажуємо, поки не порозовіють.

Раків посипаємо сіллю, перцем, меленим тмином, кладемо 2 лаврових листки, заливаємо білим вином і, закривши каструлю, варимо на малому вогні 10 хв.

Готових раків виймаємо і вкладаємо в миску або на блюдо, прикривши кришкою.

Соус готуємо з бульйону, що залишився після варіння раків. Для цього бульйон ретельно проціджуємо крізь сито в каструлю, ставимо на газ, додаємо борошно, змішане з вершковим маслом.

Кипятимо 1-2 хвилини, і, знімаємо з вогню, додаємо ще масла, помішуючи ложкою, щоб масло розпустилося в соусі.

При подачі на стіл прикрашаємо блюдо гілочками зелені. Соус подаємо окремо.
Смачного!