Раки в білому вині - не новий, але оригінальний і як і раніше актуальний рецепт. Були б раки...
Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
Вимитих раків кладемо в каструлю з розігрітою олією і обсмажуємо, поки не порозовіють.
Раків посипаємо сіллю, перцем, меленим тмином, кладемо 2 лаврових листки, заливаємо білим вином і, закривши каструлю, варимо на малому вогні 10 хв.
Готових раків виймаємо і вкладаємо в миску або на блюдо, прикривши кришкою.
Соус готуємо з бульйону, що залишився після варіння раків. Для цього бульйон ретельно проціджуємо крізь сито в каструлю, ставимо на газ, додаємо борошно, змішане з вершковим маслом.
Кипятимо 1-2 хвилини, і, знімаємо з вогню, додаємо ще масла, помішуючи ложкою, щоб масло розпустилося в соусі.
При подачі на стіл прикрашаємо блюдо гілочками зелені. Соус подаємо окремо.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: