стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Соус для піци і пасти



Соус для піци і пасти

Соус для піци і пасти
автор рецепта Автор: Іра
кухня Кухня: Італійська



Смачний томатний соус, який готується за півгодини, підходить для того, щоб покласти його першим шаром на основу для майже будь-якої піци, але гарний і як соус до пасти.

Вам знадобиться:

  • 400-450 г консервованих помідорів без шкірки
  • 1 цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • 3 ст. ложки оливкової олії
  • 2 ст. ложки вершкового масла
  • 1 ст. ложка томатної пасти
  • 1 гілочка свіжого базиліку
  • 1 ч. ложка орегано

Спосіб приготування:
Вийнявши помідори, нарізаємо шматочками. Обриваємо і подрібнюємо листочки базиліка (приблизно 1 ст. ложка), дрібно шаткуємо часник і цибулю.

На середній вогонь ставимо сотейник або каструлю з товстим дном і стінками, розігріваємо оливкову олію, додаємо вершкове масло, коли розігріється все - закладаємо цибулю і часник, обсмажуємо 3-5 хвилин, помішуючи, поки цибуля не досягне прозорості і м'якості.

Додаємо томатну пасту, помідори, орегано і базилік, перемішуємо, на сильному вогні даємо закипіти - і відразу переводимо на мінімальний, на якому соус тихо-тихо кипить 20 хвилин, а ми іноді помішуємо.

Таким гарячим соусом можна заправити пасту. А ось для піци він повинен охолонути. Якщо скласти його в банку, то можна тиждень тримати в холодильнику - що зручно.

Соусу, який ми приготували, достатньо, щоб змастити основу для піци на чотири порції.
Смачного!