Смачний томатний соус, який готується за півгодини, підходить для того, щоб покласти його першим шаром на основу для майже будь-якої піци, але гарний і як соус до пасти.
Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
Вийнявши помідори, нарізаємо шматочками. Обриваємо і подрібнюємо листочки базиліка (приблизно 1 ст. ложка), дрібно шаткуємо часник і цибулю.
На середній вогонь ставимо сотейник або каструлю з товстим дном і стінками, розігріваємо оливкову олію, додаємо вершкове масло, коли розігріється все - закладаємо цибулю і часник, обсмажуємо 3-5 хвилин, помішуючи, поки цибуля не досягне прозорості і м'якості.
Додаємо томатну пасту, помідори, орегано і базилік, перемішуємо, на сильному вогні даємо закипіти - і відразу переводимо на мінімальний, на якому соус тихо-тихо кипить 20 хвилин, а ми іноді помішуємо.
Таким гарячим соусом можна заправити пасту. А ось для піци він повинен охолонути. Якщо скласти його в банку, то можна тиждень тримати в холодильнику - що зручно.
Соусу, який ми приготували, достатньо, щоб змастити основу для піци на чотири порції.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: