стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Торт «Медовий»



Торт «Медовий»

Торт «Медовий»
автор рецепта Автор: Галя
кухня Кухня: Українська



Торт «Медовик» вдома. З тістом потрібно поводитися акуратно, тому що виходить дуже ніжне і рветься. Дуже смачно, якщо все зробити правильно, смак виходить, як у іриски. Головне, не шкодувати згущеного молока і дати просочитися.

Вам знадобиться:

  • для тіста:
  • 1 склянка цукру
  • 2 столові ложки меду
  • 1 чайна ложка соди
  • 2 яйця
  • борошно
  • для просочення:
  • 2 банки вареного згущеного молока
  • для посипання:
  • можна використовувати обрізки коржів або інші крихти.

Спосіб приготування:
Збиваємо яйця.

Змішуємо цукор, мед, соду, яйця.

Ставимо грітися на водяну баню. Розчиняємо, швидко збиваємо до пишної маси (майже до піни).

Охолоджуємо, додаємо борошно, тісто замішуємо густувате, щоб розкачати на 5-6 коржа. Тісто виходить дуже ніжне, тому коржі робимо маленькі - 1,5 см. в товщину, щоб на деко помістилися 2 шт.

Ставимо пектися в попередньо розігріту духовку до 175С. Пекти до злегка коричневого кольору. Перевертати деко на рушник, щоб не пошкодити коржі.

Кожен корж охолоджуємо, кладемо на блюдо і добре змащуємо згущеним молоком. Зверху можна посипати крихтою, а можна і не сипати. Дати настоятися ніч.
Смачного!