Можливо, гуру кондитерського мистецтва поблажливо посміхнуться - робити торт з магазинних коржів! А ми - не гуруї, ми просто хочемо порадувати своїх улюблених смачним тортиком з власних рук.
Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
Вершкове масло виймаємо з холодильника - нехай розм'якшується.
Кожен корж просочуємо соком, або коньяком з сиропом, або розведеним варенням - словом, тим смачним напоєм, що є вдома. Тут головне - не перестаратися, інакше коржі промокнуть і розваляться.
Крем робимо так. Ставимо молоко на конфорку, як тільки почне закипати - зменшуємо вогонь і засипаємо тонкою цівкою манку при постійному помішуванні, щоб не створити грудочок. Загалом, варимо манну кашу, яку тримаємо на вогні, поки не стане дуже густою. Знявши з вогню, всипаємо склянка цукру, добре розмішуємо і залишаємо до охолодження.
У остиглу манку кладемо розм'якшене вершкове масло і наполегливо збиваємо (вінчиком, ручним блендером або міксером) до тих пір, поки вся маса не стане густим білим кремом. Його ми ставимо хвилин на 10-15 в морозилку - охолодитися.
Найважливіше - крем повинен бути дійсно густим і ні в якому разі не розтікатися. Так, ще можна зробити його іншого кольору і смаку - наприклад, додати какао-порошок або тертий шоколад.
Якщо використовуємо фрукти, то частину заздалегідь нарізаємо дрібними шматочками, щоб розкласти їх між коржами, частину - залишаємо для прикраси з верху.
Залишилося зробити ще одну річ. Вирізати з картону шаблон у формі серця відповідного розміру. А ще можна зробити кілька інших, все меншого розміру - тоді вийде торт-пірамідка.
Коржі, які вже стали досить м'якими, акуратно, щоб не пошкодити, вирізаємо по шаблону. І починаємо збирати торт відразу на відповідному блюді.
На кожен корж наносимо шар крему, розкладаємо шматочки фруктів. Якщо вистачить крему, то обмазати ним і стінки торта по периметру. Верхній корж і стінки можна посипати крихтою, натертою із залишків коржів. Або шоколадною крихтою. Прикрашаємо верх цілими фруктами - або чим захочеться.
Торт повинен постояти в холодильнику не менше 2 годин, а краще - півдоби. Тоді він добре просочиться кремом.
Торт "Сердечко" можна зробити в будь-який день і будь-якої форми, а на Валентинів день - звичайно, у формі сердечка.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: