стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Торт веселка



Торт веселка

Торт веселка
автор рецепта Автор: Люба
кухня Кухня: Домашня



Вам знадобиться:

  • бісквіт:
  • 2 яйца
  • 40 гр. звичайного борошна
  • 40 гр. борошна для бісквіта
  • 40 гр. цукру
  • 40 мл. води
  • 1 крапля харчового барвника у мене червоний, фуксія, синій і зелений
  • крем:
  • 270 гр. м'якого сиру
  • 350 гр. білого шоколаду
  • 90 гр. мягкого вершкового масла
  • щіпка лимонної кислоти
  • ганаш:
  • 100 мл. вершків (32%)
  • 200 гр. темного шоколаду
  • сироп для просучування коржів:
  • 100 мл.води
  • 100 гр. цукру
  • 1 ст.л. білого рому
  • Форма для випічки 18см.

Спосіб приготування:
Всім доброго дня і райдужного настрою!

Всі необхідні інгредієнти для бісквіта поміщаємо в чашу міксера і збиваємо 8 хв. Духовку розігріваємо до 160С. У мене форма силіконова і тому я її нічим не змащувала. Виливаєм тісто у форму і випікаємо 25-30 хв. В цей час миємо чашу, відміряємо продукти для другого коржа, додаємо краплю вже іншого барвника. Готовий бісквіт виймаємо з форми і включаємо міксер на 8 хв. Тепер миємо форму для нової порції тіста. Так повторюємо ці маніпуляції 4 рази, міняєм кожен раз колір.

Даємо готовим коржам відпочити ніч.

Розрізаємо готові коржі навпіл. Нам знадобиться тільки одна половинка кожного коржа. Інші половинки пакуємо в харчову плівку, і в морозильник до наступного тижня (будем знову тортик пекти).

Сироп для просочення: закип'ятити воду з цукром до розчинення цукру. Остудити і додати ром.

Крем: Шоколад розтопити на водяній бані або в мікрохвильовці. Взбиваєм м'який сир і тонкою цівкою виливаємо розтоплений, але не гарячий, шоколад. Не припиняючи роботу міксера, додаємо невеликими порціями м'яке масло, крапельку харчової фарби і лимонну кислоту на кінчику ножа.

Ганаш: Шоколад порубати ножем. Вершки довести до кипіння і залити шоколад, добре вимісити до розчинення шоколаду. Поставити остивати. Для покриття торта маса повинна бути по консистенції як густа сметана.

Збираємо торт. Просочуєм перший корж сиропом, покриваємо кремом. Укладаєм другий корж-просочення-крем... Останній корж просочуємо, але не покриваємо кремом. Ставим наш торт в морозильник на годину. Рештою крему вирівнюємо тортик і хвилин на 30 знову в морозильник.

Тепер покриваємо торт ганашом. І знову в морозилку. Прикрашаємо за вашим бажанням. Торт веселка готовий.
Смачного!