стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Торт Медовик "Імпровізація"



Торт Медовик "Імпровізація"

Торт Медовик "Імпровізація"
автор рецепта Автор: Віка
кухня Кухня: Українська



Вам знадобиться:

  • Для тіста:
  • Борошно пшенічная- 300гр.
  • Розпушувач тіста-1 ч.л.
  • Какао-порошок-2 ст.л.
  • Сода - на кінчику ножа.
  • Соль - щіпка.
  • Яйця - 4 шт.
  • Цукор - 250 гр.
  • Мед рідкий - 100гр.
  • крем:
  • Сметана 30% - 400гр.
  • Цукор - 3 ст.л.
  • Чорнослив -1 00гр.
  • глазур:
  • Шоколад молочний - 70 гр.
  • Шоколад горькій - 30 гр.
  • Масло вершкове для змащування чаші

Спосіб приготування:
Змішати борошно, розпушувач, соду, какао і сіль, просіяти в миску.

Яйця збити до пишноти, продовжуючи збивати, додати цукор і влити мед.

Змішати суміші суху і рідку, акуратно перемішувати лопаткою знизу вгору.

Чашу мультиварки змастити вершковим маслом, вилити тісто, повернути чашу за годинниковою стрілкою пару разів.

Випікати 1 годину 20 хвилин з одного боку.

За допомогою лотка для пара акуратно перевернути бісквіт і випікати з іншого боку ще 20 хвилин.

Потужність моєї мультиварки 800 Вт.

Вимкнути мультиварку і дати постояти бісквіту в чаші хвилин 15.

Потім за допомогою лотка для пара витягти бісквіт і остудити.

Розрізати на 4 частини.

Чорнослив промити і обсушити, порізати дрібно ножем. (У мене він м'який, я попередньо його не замочувала)

Сметану збити з цукром, додати чорнослив перемішати.

Далі збираємо торт.

На корж рясно намазати крем, на кожен виходить приблизно по 4 столові ложки.

І так на три коржі.

Верх торта я вирішила полити глазур'ю.

Для цього розтопити на водяній бані обидва види шоколаду і полити верх торта.

Прибрати торт в холодильник на кілька годин. Торт Медовик готовий.
Смачного!