стрілка навігації     стрілка навігації  Салака під маринадом



Салака під маринадом

Салака під маринадом
автор рецепта Автор: Віка
кухня Кухня: Латвійська



Вам знадобиться:

  • Свіжа салака-1 кг
  • Борошно пшеничне-3 ст.л.
  • сіль
  • Перець чорний мелений
  • Морква 2 шт (великі)
  • Цибуля ріпчаста-4 шт
  • Томатна паста чи соус-2-3 ст.л.
  • Оливкова олія
  • Оцет столовий-2 ст.л
  • Лавровий лист-2-3 шт
  • Рибний бульйон-1,5 склянки
  • Цукор-1 ч.л.

Спосіб приготування:
У риби видалити голову і нутрощі, ікру та молочко можна залишити, якщо любите.

Помити рибу під проточною водою, зі свіжої салаки луска змивається сама.

Отже, в борошно для панірування додати сіль. Запанірувати рибку.

Розігріти сковороду, налити оливкову олію, дати нагрітися. Викласти салаку. Смажити на середньому вогні, з двох сторін, до готовності.

Скласти готову рибу в лоток.

Готуємо маринад: моркву потерти на середній тертці, цибулю порізати кубиками.

Спасерувати овочі на оливковій олії, додати томатний соус або пасту.

Потім додати рибний бульйон, сіль, цукор, оцет, перець і лавровий лист.

Довести до кипіння, зменшити вогонь, тушити 5-7 хвилин. Зняти з вогню, дати охолонути.

Залити рибу маринадом. Дати настоятися мінімум півгодини, а найкраще дати постояти ніч у холодильнику. Салака під маринадом готова.
Смачного!