Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
У риби видалити голову і нутрощі, ікру та молочко можна залишити, якщо любите.
Помити рибу під проточною водою, зі свіжої салаки луска змивається сама.
Отже, в борошно для панірування додати сіль. Запанірувати рибку.
Розігріти сковороду, налити оливкову олію, дати нагрітися. Викласти салаку. Смажити на середньому вогні, з двох сторін, до готовності.
Скласти готову рибу в лоток.
Готуємо маринад: моркву потерти на середній тертці, цибулю порізати кубиками.
Спасерувати овочі на оливковій олії, додати томатний соус або пасту.
Потім додати рибний бульйон, сіль, цукор, оцет, перець і лавровий лист.
Довести до кипіння, зменшити вогонь, тушити 5-7 хвилин. Зняти з вогню, дати охолонути.
Залити рибу маринадом. Дати настоятися мінімум півгодини, а найкраще дати постояти ніч у холодильнику. Салака під маринадом готова.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: