Вам знадобиться для компоту з винограду:
Спосіб приготування компоту з винограду:
Перебираємо ягідні грона, видаляємо переспілі і підгнилі виноградини.
Потім кладемо їх у друшляк і промиваємо під проточною водою, даємо час для стікання рідини.
Далі акуратно обриваємо кожну ягідку і заповнюємо ними чисті, заздалегідь простерилізовані трилітрові банки.
У каструлі кип'ятимо близько 2,5 літрів води з цукром (в залежності від кількості винограду в банках).
Потім заливаємо отриманим сиропом ягоди, прикриваєм стерильною металевою кришкою і залишаємо приблизно на 10-15 хвилин для настоювання.
Далі одягаємо на горлечко банки капронову кришку з дірочками і зливаємо сироп знову в каструлю.
Варимо ягідний сироп після закипання протягом 1-2 хвилин, всипаємо маленьку щіпку кислоти.
Заливаємо вдруге виноград, в банках, солодким сиропом і закатуємо металевими кришками.
Перевертаємо банки шийкою вниз, закутуємо, залишаємо до охолодження.
За кольором готовий, настоявшийся виноградний компот, приготований в домашніх умовах, нагадує вишневий, але з незвичайним, тонким десертним смаком. Компот з винограду готовий.
Смачного!