стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Компот з винограду



Компот з винограду

Компот з винограду
автор рецепта Автор: Ліля
кухня Кухня: Українська



Вам знадобиться для компоту з винограду:

  • на одну 3 л. банку
  • цукор-пісок - 1 склянка;
  • лимонна кислота;
  • виноград - чверть або половина трилітрової банки.

Спосіб приготування компоту з винограду:
Перебираємо ягідні грона, видаляємо переспілі і підгнилі виноградини.

Потім кладемо їх у друшляк і промиваємо під проточною водою, даємо час для стікання рідини.

Далі акуратно обриваємо кожну ягідку і заповнюємо ними чисті, заздалегідь простерилізовані трилітрові банки.

У каструлі кип'ятимо близько 2,5 літрів води з цукром (в залежності від кількості винограду в банках).

Потім заливаємо отриманим сиропом ягоди, прикриваєм стерильною металевою кришкою і залишаємо приблизно на 10-15 хвилин для настоювання.

Далі одягаємо на горлечко банки капронову кришку з дірочками і зливаємо сироп знову в каструлю.

Варимо ягідний сироп після закипання протягом 1-2 хвилин, всипаємо маленьку щіпку кислоти.

Заливаємо вдруге виноград, в банках, солодким сиропом і закатуємо металевими кришками.

Перевертаємо банки шийкою вниз, закутуємо, залишаємо до охолодження.

За кольором готовий, настоявшийся виноградний компот, приготований в домашніх умовах, нагадує вишневий, але з незвичайним, тонким десертним смаком. Компот з винограду готовий.
Смачного!