стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Компот з абрикосів



Компот з абрикосів

Компот з абрикосів
автор рецепта Автор: Люба
кухня Кухня: Домашня



Вам знадобиться для компоту з абрикосів:

  • 1 кг стиглих абрикосів
  • 2 ст. ложки лимонного соку
  • 400-500 г цукру на літр води для заливки
  • кілька очищених ядер з кісточок абрикоса

Спосіб приготування компоту з абрикосів:
Перебираємо абрикоси - нам потрібні тільки неушкоджені і ретельно миємо їх. Поділяємо на половинки, виймаємо кісточки, 5-6 штук розколюємо і дістаємо ядерця.

Ошпарюєм абрикоси в киплячій воді, куди ми додали лимонний сік, протягом 2-3 хвилин. Перекладаємо в сито або друшляк і обдаємо чистою холодною водою.

У підготовлені банки (чисті стерилізовані в окропі або в духовці) акуратно викладаємо половинки абрикосів "по плечики". У кожну літрову банку кладемо 1-2 ядерця.

Кип'ятимо сироп до повного розчинення цукру і даємо йому відстоятися 10 хвилин. Знову доводимо до кипіння - і заповнюємо банки так, щоб сироп доходив до самих країв горлечка банки. Залишаємо на 7-10 хвилин.

Обережно - щоб не обпектися - зливаємо сироп в каструлю, доводимо до кипіння. Кожну банку заливаємо так, щоб сироп почав виливатися через край. Тут же закупорюєм банку, перевертаємо на рушник. Залишаємо до повного охолодження. Компот з абрикосів готовий.
Смачного!