стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Кабачки в томаті на зиму



Кабачки в томаті на зиму

Кабачки в томаті на зиму
автор рецепта Автор: Леся
кухня Кухня: Домашня



Вам знадобиться для кабачків в томаті:

  • 3 кг кабачків
  • 1,6 кг м'ясистих помідорів
  • 2 головки часнику
  • 1 склянку 6% столового оцту (250 мл)
  • 1 стакан олії (230 г)
  • 1 склянка цукру (200 г)
  • 2 ст. ложки крупної солі

Спосіб приготування кабачків в томаті:
Промиваємо всі овочі. Молоді кабачки нарізаємо кубиками, у великих спочатку видаляємо шкіру і насіння.

600 г томатів крупно натираємо, шкірку викидаємо.

1 кг томатів, вирізати плодоніжки, ділимо на часточки. Якщо не любимо в заготовках шкірку - спочатку, надрізавши верхівку помідорів, хвилинку тримаємо в окропі, потім швидко охолодити, знімаємо шкірку і нарізаємо.

У казан або товстостінну каструлю закладаємо всі овочі, олію, сіль і цукор, оцет. Давши закипіти, ставимо такий вогонь, щоб маса слабо кипіла - 25-30 хвилин.

В кінці закладаємо і розмішуємо очищені та подрібнені зубчики часнику.

Гарячі кабачки в томаті розподіляємо в підготовлені півлітрові банки, стерилізуємо в киплячій воді 15 хвилин, закатуємо кришки. Кабачки в томаті на зиму готові.
Смачного!