Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
У великій мисці розчиніть дріжджі в теплій воді. Дайте постояти, поки суміш не стане кремоподібною, приблизно 10 хвилин. Додайте, помішуючи, молоко, сіль, цукор, 1 яйце, 1 склянку борошна і розтоплене вершкове масло. Збийте до однорідного стану; відкладіть.
У великій мисці врубати маленькі кубики вершкового масла (225 г) в решту борошна (4 склянки), поки вони не стануть розміром з горошину. Влийте в миску суміш з дріжджами і обережно перемішайте лопаткою, поки борошно не стане рівномірно вологим. Накрийте харчовою плівкою і поставте в холодильник до повного охолодження, хв 4:00 макс 4 дні.
Викладіть тісто на посипану борошном поверхню; зліпіть невеликі кульки і помісити приблизно 6 разів, щоб випустити повітря. Розділіть тісто на чотири рівні частини. Ліпіть по одному. Решту тіста зберігайте в холодильнику.
Розкачайте одну частину тіста на посипаній борошном дошці в коло діаметром 45 см. Гострим ножем або різаком для піци наріжте коло на вісім рівних частин. Вільно скачайте трикутники у напрямку до вершини. Надайте кожному форму півмісяця і покладіть на сухе деко. Викладіть круасани на відстані 4 см один від одного.
Накрийте і дайте піднятися при кімнатній температурі, поки круасани майже не подвояться в розмірі, протягом приблизно 2 годин. Тим часом, нагрійте духовку до 170 С.
Змастіть круасани збитим яйцем. Випікайте в попередньо розігрітій духовці 35 хвилин, поки не підрум'яняться. Масляні круасани готові.
Смачного!