стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Масляні круасани



Масляні круасани

Масляні круасани
автор рецепта Автор: Маряна



Вам знадобиться:

  • 2 ч.л. сухих активних дріжджів (7г пакетик)
  • 1 склянку теплої води (45 С)
  • 3/4 склянки (80 мл) концентрованого молока
  • 1.5 ч.л. солі
  • 5 ст.л. цукру
  • 1 яйце
  • 5 склянок (625 г) борошна, по частинах
  • 50 г вершкового масла, розтопленого
  • 225 г вершкового масла, охолодженого
  • 1 яйце, збити

Спосіб приготування:
У великій мисці розчиніть дріжджі в теплій воді. Дайте постояти, поки суміш не стане кремоподібною, приблизно 10 хвилин. Додайте, помішуючи, молоко, сіль, цукор, 1 яйце, 1 склянку борошна і розтоплене вершкове масло. Збийте до однорідного стану; відкладіть.

У великій мисці врубати маленькі кубики вершкового масла (225 г) в решту борошна (4 склянки), поки вони не стануть розміром з горошину. Влийте в миску суміш з дріжджами і обережно перемішайте лопаткою, поки борошно не стане рівномірно вологим. Накрийте харчовою плівкою і поставте в холодильник до повного охолодження, хв 4:00 макс 4 дні.

Викладіть тісто на посипану борошном поверхню; зліпіть невеликі кульки і помісити приблизно 6 разів, щоб випустити повітря. Розділіть тісто на чотири рівні частини. Ліпіть по одному. Решту тіста зберігайте в холодильнику.

Розкачайте одну частину тіста на посипаній борошном дошці в коло діаметром 45 см. Гострим ножем або різаком для піци наріжте коло на вісім рівних частин. Вільно скачайте трикутники у напрямку до вершини. Надайте кожному форму півмісяця і покладіть на сухе деко. Викладіть круасани на відстані 4 см один від одного.

Накрийте і дайте піднятися при кімнатній температурі, поки круасани майже не подвояться в розмірі, протягом приблизно 2 годин. Тим часом, нагрійте духовку до 170 С.

Змастіть круасани збитим яйцем. Випікайте в попередньо розігрітій духовці 35 хвилин, поки не підрум'яняться. Масляні круасани готові.
Смачного!