Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
Почнемо зі буряків. Вимиємо, один відкладемо, а два (неочищені) кладемо в каструлю з холодною водою, і нехай вариться до готовності - без кришки. Коли звариться - стануть м'якими - виймаємо, охолоджуємо під холодною проточною водою, чистимо і шаткуємо.
В іншій каструлі змішуємо літр бурякового квасу з такою ж кількістю холодної води і ставимо на сильний вогонь. Поки нагрівається, гарненько промиваємо гриби і зелень. Опускаємо в каструлю, коли рідина вже закипить, залишаємо на 10 хвилин на середньому вогні. Проціджуємо.
Цибулю чистимо і подрібнюємо. Дно каструлі змащуємо олією, ставимо на вогонь, викладаємо цибулю і нашаткований варений буряк. Смажимо на невеликому вогні, при постійному помішуванні, потроху додаючи борошно. І заливаємо процідженим бульйоном з бурякового квасу і води.
Поки бульйон з цибулею і буряком нагрівається, дрібно шаткуємо або нарізаємо тонкими пластинками зварені гриби і опускаємо в бульйон. Виливаємо туди ж сметану, розмішуємо, даємо закипіти і вимикаємо вогонь.
Залишений нами сирий буряк очищаємо, натираємо на дрібній тертці і віджимаємо сік (можна просто скористатися соковижималкою). Виливаємо в маленьку каструльку, даємо закипіти - і відразу прибираємо з вогню.
При подачі в кожну тарілку додаємо свіжовичавлений прокип'ячений буряковий сік і ложку сметани. Борщ польський готовий.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: