стрілка навігації    стрілка навігації  Борщ польський



Борщ польський

Борщ польський
автор рецепта Автор: Галя



Вам знадобиться:

  • 1 літр бурякового квасу
  • 3-4 середніх буряків
  • 2-3 великих сушених гриба
  • 2 головки ріпчастої цибулі
  • 100 г борошна
  • по пучку петрушки і кропу
  • олія, сіль за смаком
  • 150 г сметани

Спосіб приготування:
Почнемо зі буряків. Вимиємо, один відкладемо, а два (неочищені) кладемо в каструлю з холодною водою, і нехай вариться до готовності - без кришки. Коли звариться - стануть м'якими - виймаємо, охолоджуємо під холодною проточною водою, чистимо і шаткуємо.

В іншій каструлі змішуємо літр бурякового квасу з такою ж кількістю холодної води і ставимо на сильний вогонь. Поки нагрівається, гарненько промиваємо гриби і зелень. Опускаємо в каструлю, коли рідина вже закипить, залишаємо на 10 хвилин на середньому вогні. Проціджуємо.

Цибулю чистимо і подрібнюємо. Дно каструлі змащуємо олією, ставимо на вогонь, викладаємо цибулю і нашаткований варений буряк. Смажимо на невеликому вогні, при постійному помішуванні, потроху додаючи борошно. І заливаємо процідженим бульйоном з бурякового квасу і води.

Поки бульйон з цибулею і буряком нагрівається, дрібно шаткуємо або нарізаємо тонкими пластинками зварені гриби і опускаємо в бульйон. Виливаємо туди ж сметану, розмішуємо, даємо закипіти і вимикаємо вогонь.

Залишений нами сирий буряк очищаємо, натираємо на дрібній тертці і віджимаємо сік (можна просто скористатися соковижималкою). Виливаємо в маленьку каструльку, даємо закипіти - і відразу прибираємо з вогню.

При подачі в кожну тарілку додаємо свіжовичавлений прокип'ячений буряковий сік і ложку сметани. Борщ польський готовий.
Смачного!